Teljes vagy részleges protézis készítése
Kulcsszavas kereső

Műtéti tájékoztatók

Teljes vagy részleges protézis készítése

A rendelést és a műtéteket Dr. Stelly Katalin fogszakorvos, szájsebész végzi.
Rendelési idő:
hétfő
15:30 - 20:00 óráig
kedd
15:30 - 20:00 óráig
szerda
15:30 - 20:00 óráig
csütörtök
15:30 - 20:00 óráig
Bejelentkezés:
hétfőtől-péntekig, 8:00 - 20:00 óráig
Telefon:
06-1-266-77-66
Skype:

Miért érdemes a protézist nálunk elkészíttetni?

  • Fogászatunk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
  • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
  • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
  • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / kezelésre.
  • A kezeléseket a legkorszerűbb eszközökkel és anyagokkal végezzük.
  • Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk.
  • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
  • Optimális ár-érték arány.

Árak

Vizsgálati díj 4.000 Ft
Teljes fogsor (alsó és felső külön-külön, műanyag) 80.000 - 95.000 Ft
Részleges fogsor kapcsos (fémlemez) 95.000 Ft
Patentek, finommechanikai rögzítők 17.500 Ft / db.
Összesen: 84.000 - 190.000 Ft

Indikáció

Teljes protézis akkor készül, ha a szájban már nincsenek saját fogak. Ezzel visszaállítható a megfelelő rágó funkció és az esztétikai hatás. Részleges protézis akkor készül, ha a páciensnek van saját foga, de nem megfelelő számú, vagy elhelyezkedésű, így híd készítésére alkalmatlan. Hátsó nagyőrlők hiánya esetén, a rágó funkció visszaállítása miatt kell részleges protézist készíteni.

Fogsorok fajtái, anyagai

Teljes protézist fogatlan szájba készítünk. A részleges protézis egy fémlemez, és ezt fedi a műanyag réteg. A fogak mindkét esetben műanyagból vannak. Porcelán fogak nem kerülhetnek a fogsorba, mert súlyuknál fogva lehúznák a fogsort a helyéről. Részleges protézisnél többféle módon kapcsolódhat a kivehető elem a saját ép fogakhoz, vagy koronákhoz, hidakhoz. Legegyszerűbb mód, ha fém kapoccsal kapcsolódik a fogakhoz. Azonban ez esztétikailag nem nyújt kedvező hatást, mert a kapocs a fognyaknál látszik. Esztétikailag a legjobb hatást, az ún. rejtett elhorgonyzással érhetjük el. Ilyenkor a hidat és a kivehető fogsort együtt kell elkészíteni. Ezt kombinált munkának hívják, mert van egy fix beragasztott és egy kivehető része. A híd végén van az egyik patent, a másik része a patentnek a fogsorban van benne. Helyére pattintva a fogsort, nem látszik az elhorgonyzás. Másik előnye ennek a megoldásnak, hogy stabilan ül a fogsor a szájban, pl. evésnél nem billeg.

Az elkészítés menete

Kombinált munka esetén a híd elkészítésének a menetét a koronák, hidak címszó alatt tárgyaltuk. Bármilyen fogsorról legyen is szó, az elkészítés menete hasonló. Első alkalommal mindkét állcsontról tájékozódó lenyomatot veszünk, melynek alapján a következő alkalomra a fogtechnikus egy saját lenyomatkanalat készít. Ennek segítségével precízebb lenyomatot tudunk venni, és ez által a készített fogsor is stabilabb. Ebben az ülésben következik a harapási magasság beállítása. Ez azért fontos, mert viasszal kitöltjük a hiányzó fogak helyét megtámasztva az arcot és ajkat, eltüntetve a beesett arc ráncait. A következő munkafázisban a viaszba helyezett fogakat próbáljuk. Ilyenkor még tudunk módosítani a fogak nagyságán, állásán, formáján, a páciens igénye szerint. Ha módosítani kellett a viaszba állított fogakat, akkor újra lepróbáljuk. Végül, ha minden fog esztétikailag olyan, amilyet szeretnénk, akkor a technikus elkészíti a végleges fogsort. A teljes folyamat hossza a lenyomatvételtől számítva két hét, kombinált munka esetén három hét.

Fogsorkészítés utáni szövődmények

Amint egy új cipőt is, úgy az új fogsort is szokni kell. Az érzékeny ínyrészeket feltörheti a fogsor. Ezt a rendelőben korrigáljuk. Korrekció előtt fél napig legyen a fogsor a szájban, mert csak így lehet látni a problémás helyeket. Az arc izmainak is szokni kell az új fogsort, beszédnél, rágáskor furcsa, szokatlan érzés lehet az első időkben. Evésnél, ha hamarabb összeér valamelyik fogpár, korrigálni lehet rajta. A nem megfelelően tisztított fogsor alatt a baktériumok és a gombák elszaporodhatnak, ami különböző gyulladásos folyamatokat válthat ki. Ezért az étkezések után a fogsor megtisztítása, este pedig fogsortisztító tabletták használata javasolt. A fogsor viselése az íny és a csont folyamatos sorvadásához vezet, így a szájban bekövetkezett változások miatt minimum nyolcévenként új fogsort célszerű készíteni.

Garancia

A fogtechnika a fogsorokra egy év garanciát vállal. Az egyik napról a másikra készített ideiglenes fogsorra nem érvényes a garancia, mert ez csak átmeneti időre szóló fogsor. A garancia akkor érvényes, ha félévenként ellenőrzi a fogorvos a fogművet.

Ára

Teljes fogsor (alsó és felső külön-külön): 80.000 - 95.000 HUF (műanyag)
Részleges fogsor kapcsos: 95.000 Ft (fémlemez)
Patentek, finommechanikai rögzítők: 17.500 Ft / db..
A vizsgálat és konzultáció díja: 4.000 Ft

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
hétfőtől-péntekig, 8:00 - 20:00 óráig
Telefon:
06-1-266-77-66
Skype:

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.