Tájékoztató az anyajegyek és a szemölcsök eltávolításáról
Kulcsszavas kereső

Műtétek / Kezelések

Tájékoztató az anyajegyek és a szemölcsök eltávolításáról

A rendelést és a műtéteket Dr. Dömötör Gábor sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő
11:00 - 16:00 óráig
kedd
11:00 - 16:00 óráig
szerda
11:00 - 16:00 óráig
csütörtök
11:00 - 16:00 óráig
péntek
11:00 - 16:00 óráig
Bejelentkezés:
hétfőtől-péntekig, 8:00 - 20:00 óráig
Telefon:
06-1-266-77-66
Skype:
Műtét előtti és utáni fotók

Miért érdemes az anyajegy, szemölcs eltávolítást nálunk elvégeztetni?

 • Sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
 • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
 • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
 • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
 • A műtét közvetlenül a vizsgálat után elvégezhető.
 • A műtét fájdalommentes érzéstelenítésben vagy altatásban is elvégezhető.
 • A rádió hullámú műtéti technika szép esztétikai eredményt ad.
 • A minden esetben elvégzett szövettani vizsgálat biztonságossá teszi a műtétet.
 • Gyors, pontos és hatékony műtét.
 • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
 • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Árak

Anyajegyek száma Vizsgálat Műtéti díj Szövettan Kontroll Összesen
1 db. anyajegy Ingyenes 35.000 Ft / db. 7.000 Ft / db. Ingyenes 42.000 Ft
2 db. anyajegy Ingyenes 33.000 Ft / db. 7.000 Ft / db. Ingyenes 80.000 Ft
3 db. anyajegy Ingyenes 31.000 Ft / db. 7.000 Ft / db. Ingyenes 114.000 Ft
4 db. anyajegy Ingyenes 29.000 Ft / db. 7.000 Ft / db. Ingyenes 144.000 Ft
5 db. anyajegy Ingyenes 27.000 Ft / db. 7.000 Ft / db. Ingyenes 170.000 Ft
6 db. anyajegy Ingyenes 25.000 Ft / db. 6.000 Ft / db. Ingyenes 186.000 Ft
7 db. anyajegy Ingyenes 23.000 Ft / db. 6.000 Ft / db. Ingyenes 203.000 Ft
8 db. anyajegy Ingyenes 21.000 Ft / db. 6.000 Ft / db. Ingyenes 216.000 Ft
9 db. anyajegy Ingyenes 19.000 Ft / db. 6.000 Ft / db. Ingyenes 225.000 Ft
10 db. anyajegy Ingyenes 17.000 Ft / db. 6.000 Ft / db. Ingyenes 230.000 Ft

Fájdalommentes érzéstelenítés díja 10.000 Ft
Ultrarövid altatás díja 30.000 Ft
Kényelmi szolgáltatások díja 50.000 Ft
 • Emelt szintű hotelszolgáltatás (légkondicionált kórterem, plazma TV, telefonhívás biztosítása, alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása, WIFI korlátlan adatforgalommal),
 • Személyi ápoló,
 • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás
 

Ha a műtétet közvetlenül az orvosi konzultáció után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni!

A betegség

A bőr szintjéből általában kiemelkedő színtelen, vagy barnás színű (pigmentált), szemölcsszerű elváltozások lehetnek anyajegyek, "öregségi" szemölcsök, fibromák stb. Ezek jóindulatú elváltozások és elsősorban esztétikai okból távolítjuk el őket, azonban az irritációnak kitett helyen lévő festékes anyajegyek eltávolítása orvosi szempontok alapján is indokolt.

Festékes anyajegy Seborrheás keratosis Xanthelasma Fibróma
Aanyajegy Seborrheás keratosis Xanthelasma Fibróma
 
Öregségi szemölcs Bőrszarv Faggyúmirigy kivezetőcső túlburjánzás Fibróma
Öregségi szemölcs Bőrszarv keratosis Faggyúmirigy kivezetőcső
túlburjánzás
Fibróma

Ha a fenti fotókon nem ismeri fel az Ön által eltávolíttatni kívánt elváltozást, kattintson ide további segítségért!

Vizsgálat és konzultáció

A műtétet szakorvosi vizsgálat előzi meg, amelynek során először szabad szemmel, majd nagyítóval tekintjük meg az elváltozást. A vizsgálat után az orvostól részletes felvilágosítást kap a betegségéről, a javasolt műtétről, a műtéti érzéstelenítésről, a műtét utáni gyógyulás szakaszairól, a lehetséges szövődményekről, valamint a műtéti díjról. A műtétről videót, a várható esztétikai eredményről fotót tudunk mutatni. A konzultáció jegyzőkönyve a Vizsgálati lap, amit a beteg, az orvos és a jelenlévő asszisztens is aláír.

A vizsgálat során többször kérnek tanácsot a betegek, melyik anyajegyüket vetessék le, vagy levetessék-e egyáltalán anyajegyeiket. Mindig azt szoktam mondani, hogy ha orvosi indoka nincs - nem rosszindulatú vagy azt megelőző stádiumban lévő az elváltozás -, akkor kizárólag az dönt, hogy a beteg számára mennyire zavaró helyen van akár esztétikailag, akár az irritáció, vagy az esetleges sérülés veszély miatt.

A vizsgálat és a konzultáció után azonnal, vagy bármely későbbi időpontban is elvégezhető a műtét. Ha el kívánja végeztetni a műtétet, egy Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést is.

Ha a műtétet közvetlenül az orvosi konzultáció után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni!

A kezelés lehetőségei

A fenti bőrelváltozások esetében a klinikánkon alkalmazott rádióhullámú technikával az elváltozást az ép szövetben távolítjuk el, amely végleges megoldást és ugyanakkor szép esztétikai eredményt nyújt. Az eltávolítást egy wolframhurokkal végezzük, melynek vonalában a rádióhullámú sugárzás csak a kimetszés vonalában párologtatja el a sejteket, ezért ugyanolyan seb marad, mint a lézerrel végzett műtét után, de ugyanakkor szövettani vizsgálatra alkalmas mintát is nyerünk. Az eltávolított anyagot minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük és erről írásos leletet adunk ki a kontrollvizsgálat alkalmával. A rádiósebészeti műtét után megmaradó heg a bőrrel egy szintben levő, az elváltozás alapjával megegyező nagyságú és a bőrnél kicsit világosabb folt formájában látszik. Ezért csak az 2-10 mm-es közötti nagyságú bőrelváltozások esetén ad igen szép esztétikai eredményt, az ennél nagyobb bőrelváltozások esetében a plasztikai sebészeti kimetszés után maradó vonalszerű heg ideálisabbnak tűnik, ezért ezekben az esetekben a plasztikai műtét indokolt.

A műtéti érzéstelenítés

A fájdalom és a fájdalomtól való félelem érzése az egyik legrosszabb érzés az ember életében. A Hippokratészi orvosi eskü is így kezdődik: "Csillapítsd a fájdalmat és a szomjúságot!" Az Ars Medica Lézerklinikán alapelv, hogy sem a vizsgálatoknál, sem a műtéti beavatkozásoknál a beteg ne érezzen semmilyen fájdalmat, hiszen a betegek elsősorban ezt várják el egy magánklinikától. Ezért a fájdalmas vizsgálatokat és minden műtétet érzéstelenítésben végzünk. A műtéti érzéstelenítés kiválasztásánál nagyon fontos a beteg egyéni (fizikai és lelki) érzékenysége, de ezen kívül lényeges szempont a betegség súlyossági foka is, ezért a döntést az érzéstelenítés módjáról minden esetben a beteg és az operáló orvos közösen hozza meg.

Tájékoztató a műtéti érzéstelenítések fajtáiról
Ultrarövid altatás - ÚJ!

A műtét

Az eltávolítást egy wolframhurokkal végezzük, amellyel az elváltozást mintegy leemeljük az alapjáról. A rádióhullámú sugárzás csak a kimetszés vonalában párologtatja el a sejteket, ezért ugyanolyan seb marad, mint a lézerrel végzett műtét után, de ugyanakkor szövettani vizsgálatra alkalmas mintát is nyerünk. Miután az elváltozást a bőrből az ép részben eltávolítottuk, a helyén a szemölcs alapjának megfelelő nagyságú, kissé homorú, horzsolásszerű seb marad. Ezt egy gyorstapasszal leragasztjuk. Mivel ez a technika a környező szövetekben minimális hő károsodást okoz, ennek köszönhetően a seb nagyságától függően 10-14 nap alatt gyógyul meg, hasonlóképpen, mint egy horzsolt seb.

Az eltávolított anyagot minden esetben szövettani vizsgálatra küldjük és erről írásos leletet adunk ki a kontrollvizsgálat alkalmával. Az alábbi videókon tekintheti meg a különböző elváltozások eltávolításának műtétjét. Figyelem! A videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat is tartalmazhat!

Itt tekintheti meg az anyajegy eltávolításának műtéti videóját.

Itt tekintheti meg a fibroma eltávolításának műtéti videóját.

Rövid tájékoztató az ambuláns sebészeti műtétek lebonyolításáról

Bejelentkezés a vizsgálatra

A klinika központi számán (06-1) 266-77-66, vagy Skype-on lehet vizsgálati időpontot megbeszélni hétfőtől péntekig 8:00-20:00 óra között.

E-mailben nem tudunk bejelentkezést fogadni!

Érkezés a vizsgálatra

Vizsgálat

Ha a műtétet közvetlenül a vizsgálat után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni.

Műtét

Műtét után 10–15 perc megfigyelési idő után távozhat.

Érkezés a kontrollvizsgálatra

A kontrollvizsgálat pontos időpontját a zárójelentésben szövegkiemelővel tüntetjük fel.
Kérjük a kontroll időpont betartását!
Kérjük, hogy az ambuláns zárójelentést mindig hozza magával a kontrollvizsgálatra!

Részletes tájékoztató az ambuláns sebészeti műtétek lebonyolításáról

Műtét utáni teendők

A felhelyezett tapaszt kb. két óra múlva lehet eltávolítani. A seb az alapjáról feltelődve, ún. sarjadzással gyógyul, a sebfelszínt elérve behámosodik. Ezt másodlagos sebgyógyulásnak nevezzük, általában 1-2 hétig tart a seb nagyságától függően. Víztől nem kell óvni, nyugodtan lehet fürdeni, zuhanyozni a sebbel. Kötözést nem igényel. A pörk a seb nagyságától függően, 8-14 napon belül leesik, a helyén rózsaszín folt marad, ami 5-6 hónap alatt fokozatosan elhalványodik. A végeredmény a szemölcs alapjának megfelelő nagyságú, a bőrrel egy szintben lévő, a bőrszínnél valamivel világosabb folt. Hat hét múlva kell a kontrollvizsgálaton megjelenni, ahol megnézzük, hogy van-e a sebgyógyulásban kóros eltérés (keloidos heg), maradtak-e benne maradvány sejtek (residuum) és ekkor adjuk ki a szövettani vizsgálat írásos leletét is.

Lehetséges szövődmények

Egy műtéti beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A leggondosabb orvosi beavatkozás után is kialakulhatnak szövődmények. A lehetséges korai szövődmények: utóvérzés, gyulladás, tekintettel, hogy a beavatkozás a bőr felszínén történik, gyakorlatunkban nem fordult elő. A késői szövődmények között kell megemlíteni a túlhegesedést (keloidos sebgyógyulás). Ennek lényege, hogy a sebgyógyulás öröklötten eltér a normálistól, tömegesebb heg képződik, ez elődomborodik, piros színű, esetleg viszkető, égő érzéssel párosul. Alapjában véve jóindulatú elváltozás, azonban esztétikailag többnyire zavaró. Ha a kontrollvizsgálaton észleljük ezt a fajta sebgyógyulási hajlamot, akkor idejében végzett injekció kúrával megállítható, ill. visszafordítható a folyamat. Ez három alkalommal - kéthetes időközökben - közvetlenül a hegbe adott, hosszú hatású gyulladás gátló injekciót jelent. Keloidos hegnél a Diprophos injekció beadása: 5.000 Ft / ampulla. Azért fontos az idejében felismert kóros sebgyógyulás, mert csak a műtétet követő három hónapon belül alkalmazott injekciós kezeléssel gyógyítható. Ha maradványsejteket (residuum) találunk a hegben (egy barna pötty látszik benne) egy újabb műtéttel eltávolítjuk. Ezért díjat nem kell fizetni, garanciális műtét! Ezért a szövettani lelet átvételén kívül, ezeknek a lehetséges szövődményeknek az idejében történő felismerése és kezelése is indokolja a kontrollvizsgálaton történő megjelenést.

Árak

Az árak tájékoztató jellegűek, átlagos nagyságú (kb- 4-5 mm) elváltozásokra vonatkoznak, ennél nagyobbak esetében az ár nőhet. A nagyságon kívül az anyajegy elhelyezkedése is befolyásolhatja az árat. A pontos árat az orvos a vizsgálat után állapítja meg.

Vizsgálati és konzultációs díj: 15.000 Ft

Ha a műtétet közvetlenül az orvosi konzultáció után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni!

Műtéti díj: 35.000 - 17.000 Ft / db. (Az eltávolított anyajegyek számával arányosan csökken az ár)

  1 db. anyajegy eltávolítása esetén: 35.000 Ft / db.
  2 db. anyajegy eltávolítása esetén: 33.000 Ft / db.
  3 db. anyajegy eltávolítása esetén: 31.000 Ft / db.
  4 db. anyajegy eltávolítása esetén: 29.000 Ft / db.
  5 db. anyajegy eltávolítása esetén: 27.000 Ft / db.
  6 db. anyajegy eltávolítása esetén: 25.000 Ft / db.
  7 db. anyajegy eltávolítása esetén: 23.000 Ft / db.
  8 db. anyajegy eltávolítása esetén: 21.000 Ft / db.
  9 db. anyajegy eltávolítása esetén: 19.000 Ft / db.
10 db. anyajegy eltávolítása esetén: 17.000 Ft / db.

Szövettani vizsgálat díja:
1-5 db. anyajegy eltávolítása esetén: 7.000 Ft / db.
5 db-nál több anyajegy eltávolítása esetén: 6.000 Ft / db.

Minden eltávolított anyajegyet el kell küldeni szövettani vizsgálatra!

Kontrollvizsgálat díja: 0 Ft

Keloidos hegnél Diprophos injekció beadása: 5.000 Ft / ampulla

Részletes műtéti díj kiszámítási táblázat:

Darabszám Műtéti díj Szövettani díj Összesen fizetendő
1 db. anyajegy: 35.000 / db. 7.000 / db. (1x35.000 + 1x7.000) 42.000 Ft
2 db. anyajegy: 33.000 / db. 7.000 / db. (2x33.000 + 2x7.000) 80.000 Ft
3 db. anyajegy: 31.000 / db. 7.000 / db. (3x31.000 + 3x7.000) 114.000 Ft
4 db. anyajegy: 29.000 / db. 7.000 / db. (4x29.000 + 4x7.000) 144.000 Ft
5 db. anyajegy: 27.000 / db. 7.000 / db. (5x27.000 + 5x7.000) 170.000 Ft
6 db. anyajegy: 25.000 / db. 6.000 / db. (6x25.000 + 6x6.000) 186.000 Ft
7 db. anyajegy: 23.000 / db. 6.000 / db. (7x23.000 + 7x6.000) 203.000 Ft
8 db. anyajegy: 21.000 / db. 6.000 / db. (8x21.000 + 8x6.000) 216.000 Ft
9 db. anyajegy: 19.000 / db. 6.000 / db. (9x19.000 + 9x6.000) 225.000 Ft
10 db. anyajegy: 17.000 / db. 6.000 / db. (10x17.000 + 10x6.000) 230.000 Ft

Fájdalommentes érzéstelenítés díja 10.000 Ft
Ultrarövid altatás díja 30.000 Ft
Altatás díja 90.000 Ft
Helyi érzéstelenítéssel kombinált altatás díja 110.000 Ft

Az altatásban végzett műtét során igénybevett magánklinikai kényelmi szolgáltatások

 • az emelt szintű hotelszolgáltatás (légkondicionált kórterem, plazma TV, telefonhívás biztosítása, alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása, WIFI korlátlan adatforgalommal),
 • személyi ápoló,
 • az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás lehetősége

díja: 50.000 Ft

A műtéti előjegyzés 50% foglaló befizetésével történik.

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
hétfőtől-péntekig, 8:00 - 20:00 óráig
Telefon:
06-1-266-77-66
Skype:

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.