Fogászat
Kulcsszavas kereső

Műtéti tájékoztatók

Fogászat

A rendelést és a műtéteket Dr. Stelly Katalin fogszakorvos, szájsebész végzi.
Rendelési idő:
hétfő
15:30 - 20:00 óráig
kedd
15:30 - 20:00 óráig
szerda
15:30 - 20:00 óráig
csütörtök
15:30 - 20:00 óráig
Bejelentkezés:
hétfőtől-péntekig, 8:00 - 20:00 óráig
Telefon:
06-1-266-77-66
Skype:

Miért érdemes fogászatunkat felkeresni?

  • Fogászatunk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
  • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
  • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
  • Rövid várakozási idő a vizsgálatokra / kezelésekre.
  • A kezeléseket a legkorszerűbb eszközökkel és anyagokkal végezzük.
  • Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk.
  • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
  • Optimális ár-érték arány.

A szűrővizsgálatról általában

A fogak és az íny megbetegedései sokszor megelőzhetők, vagy korai szakaszban felismerve könnyebben kezelhetők, ha rendszeresen - legalább évenként két alkalommal - fogászati szűrővizsgálaton veszünk részt. A szűrővizsgálat alkalmával a fogak állapotán túl, vizsgáljuk az íny állapotát (sorvadás, gyulladás, tasakok, fogkövek stb.), valamint a szájüreg valamennyi képletét. A fogászati szűrővizsgálatot (a megtekintést, valamint az eszközös vizsgálatokat) okleveles fogászati higiénikus és fogorvos egyaránt végezheti, az azt követő konzultációt és a beavatkozásokat fogszakorvos végzi. Ez alól kivételt képez a fogkő eltávolítás, valamint a száj higiénés tanácsadás, amit fogászati higiénikus is végezhet, hiszen ténylegesen ilyen irányú képzést kapott.

Megtekintés

Először külsőleg megtekintjük a páciens arcát, van-e a két arc fél között alak, vagy színbeli eltérés.

Ezt követi a szájüregben történő vizsgálat: a nyelv, a nyelv alatti terület, a szájpad, az orca belső felszínének a megtekintése és megtapintása. Ez a fogászati rákszűrő vizsgálat.

Vizsgáljuk a fogakon és az esetleges ínytasakokban elhelyezkedő fogköveket, melyek a későbbiekben ínygyulladást okozva a fogak kilazulásához, végső soron elvesztéséhez vezetnek.

Eszközös vizsgálatok

Tükör és szonda segítségével egyenként végignézzük a fogakat, különös figyelmet fordítva a régi tömésekre, fogpótlásokra. A talált kóros elváltozásokat az ún. fog-térképen, a számítógépen rögzítjük.

Munkánkat segíti a szájüregi (orál) kamera, ami nem más, mint egy elektromos fogkefére emlékeztető vizsgálóeszköz. A benne lévő mikrokamera segítségével a számítógép monitorán színesben, kinagyítva jelenik meg a szájüreg éppen vizsgált része. A szuvas fog bármelyik (pl. belső) felszínén is helyezkedjék el a "lyuk", ezzel az eszközzel tökéletesen bemutatható. A monitort úgy helyeztük el, hogy a páciens végig a saját szemével látja az éppen vizsgált szájüregi képletet, szinte az orvossal együtt "fedezik fel" a kóros elváltozást. Ez azért fontos, mert a látvány önmagáért beszél, és ezért a vizsgálatot követő konzultáción a páciens könnyebben megérti a javasolt terápiás tervet, és a beavatkozások szükségességét.

A fogak és az őket körülvevő csontos állomány vizsgálatára a komputeres radio-viziográfot használjuk, amely olyan fogászati röntgen, ahol a hagyományos filmet a számítógéppel összeköttetésben lévő speciális érzékelő helyettesíti. Az elkészített felvétel azonnal ábrázolódik a pácienssel szemben elhelyezett monitoron, így az orvos a kinagyított képen tudja megmutatni az esetleges kóros elváltozásokat. Ezen kívül nagy előnye, hogy a sugárterhelés töredéke a hagyományos röntgengépének. A röntgen képeket, a fog-térképpel és a szájüregi (orál) kamera képével együtt a számítógépen tároljuk, azok bármikor a későbbiekben elővehetők, így a kezelés után összehasonlítható az eredeti és a gyógyulás utáni állapot.

Fogászati beavatkozások

Barázdazárás
Fogászati első konzultáció
Foghúzás, fogeltávolítás
Fogpótlás - fogbeültetéssel (implantátummal)
Fogpótlás - porcelánleplezésű koronák és hidak
Fogtechnikus által készített tömés (inlay)
Fogtömés, esztétikus tömés
Gyökércsúcs eltávolítása - gyökérrezekció
Gyökérkezelés - gyökértömés
Letört fogak felépítése - csapos műcsonk
Szájhigiénés kezelés - fogkő eltávolítás
Teljes vagy részleges protézis
Műtét előtti és utáni fotók
Kezelés előtti és utáni fotók
Műtét előtti és utáni fotók
Beavatkozás előtti és utáni fotók
Kezelés előtti és utáni fotók

Fogászati árlista

Fogászati kezelések árlista