Törött csontok műtéti úton történő rögzítése

Amennyiben a törött csontok rögzítése fedett helyreigazítás, külső rögzítő alkalmazása mellett nem lehetséges, akkor folyamodunk a műtéti úton történő csontegyesítéshez.

Ennek többféle lehetősége van.

Velőűr sínezésről akkor beszélünk, a röntgen ellenőrzés mellett, a bőrön ejtett kis metszésen keresztül a rögzítendő csont üregébe vezetünk egy kellő méretű titánium drótsínt, ami a gyógyulásig helyben tartja a törött részeket. A gyógyulás után legtöbbször a velőűrsín eltávolítását elvégezzük.

Húzó(feszítő)hurkos törésrögzítést általában a könyökcsúcs, illetve a térdkalács úgynevezett szakításos töréseinek ellátása során alkalmazunk. Ilyenkor két drótsnen egy nyolcast formázó dróthurkot vezetünk át, majd megfeszítjük, ezáltal biztosítva a törésgyógyuláshioz szükséges kellő összetartó erőt. A gyógyulás után ezt a tipusú rögzítést is eltávolítjuk.

Lemezes csontegyesítő műtéteinket korszerű, titániummal felületkezelt, Vortex rendszerű implantátumokkal végezzük. Ezek maximális stabilitást biztosítanak, eltávolításuk nem feltétlen szükséges a törés gyógyulását követően. Rövid időn belül lehetővé teszik a sérült végtag korábbihoz hasonló használatát, gyógytornáztatását. Lemezes csontegyesítésnél legtöbbször nem, vagy csak rövid időre alkalmazunk külső rőgzítést (gipsz, ortézis).

Baleseti sebészeti árlista

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.

Kedves betegünk!

A kialakult egészségügyi helyzet miatt az Egészségügyi Minisztérium egy rendeletet adott ki, melynek értelmében a tervezett műtéteket és vizsgálatokat fel kell függeszteni.

Mindaddig, míg a fenti intézkedést nem vonják vissza, az Ars Medica Lézerklinikát bezárjuk, működésünket felfüggesztjük.

A veszélyhelyzet elmúltával azonnal folytatjuk a betegellátást és maximális kapacitáson elvégezzük az összes halasztásra került műtétet, valamint akkor fogunk tudni újakat elvállalni.

Minden meglévő és jövőbeli betegünk a bezárás ideje alatt is elér minket a recepcio@arsmedica.hu e-mail címen valamint Messengeren, mely megkeresésekre ügyeleteseink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni.

Munkanapokon 10-18 óra között a 06 70 604 77 66 telefonszámon home office munkatársak érhetők el (új időpontok foglalásában nem tudnak segíteni).

Klinika vezetékes telefonszámán beérkező hívásokat nem tudjuk fogadni, mert a klinikán szolgálatot teljesítő biztonsági- és vagyonőr nem tud semmilyen egészségügyi felvilágosítást adni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük, kívánunk testi-lelki egészséget mindenkinek!

Ars Medica