Tájékoztató a nálunk végzett röntgen vizsgálatokról

Budapest szívében várja pácienseit Magyarország legrégebben alapított magánklinikája. Az orvoslás kilenc szakterületén végzünk műtéteket a legfejlettebb eszközökkel és technikákkal és az ezeket professzionálisan működtetni tudó orvosokkal. Az egynapos ellátás keretében TB támogatással érhető el a magánklinikai szolgáltatás magas színvonala.

Miért érdemes a klinikát felkeresni?

  • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
  • TB finanszírozott egynapos sebészet.
  • Legmodernebb eszközök és műtéti eljárások (lézer).
  • Szakmájukban meghatározó orvosok.
  • Gyors, pontos és hatékony műtétek.
  • Telefonos előjegyzés.
  • Rövid várakozási idő a vizsgálatokra / műtétekre.
  • Teljes körű akkreditált minőségbiztosítás.
  • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.

Röntgen vizsgálatok

A röntgendiagnosztika az orvosi diagnózis felállításának nélkülözhetetlen eleme, elsősorban a csontokat, ízületeket érintő betegségek tekintetében.

Röntgenfelvételeinket a legkorszerűbb, úgynevezett direkt digitális röntgenkészülékkel végezzük. Ez ma a legkorszerűbb technika, amely röntgenfilm használata nélkül közvetlenül a számítógép nagyfelbontású monitorán jeleníti meg a képet. A digitális rendszer a jobb képminőség mellett a sugárdózist is jelentősen csökkenti, amely szintén nem elhanyagolható tényező. Ezzel a legmodernebb technikával teljes diagnosztikus értékű felvételt tudunk készíteni a lehető legkisebb sugárterhelés mellett.

A vizsgálat során elszenvedett sugárterhelés elenyésző, az életünk során a kozmoszból a szervezetünkbe jutó sugárzás mellett.

Röntgenfelvételekkel számos mozgásszervi megbetegedés, elsődlegesen ortopédiai kórképek – mint például ízületi kopás, kalapácsujj, sarkantyú, bütyök, - reumatológiai betegségek, gerincproblémák, csípő-, váll-, térdízületi fájdalom oka korai stádiumban felismerhető, és bizonyos esetekben kezelhető.

Elengedhetetlen a légúti megbetegedések (arcüreggyulladás, homloküreg gyulladás, mellkasi fájdalom, tüdő- és mellhártyagyulladás) diagnosztizálásához. Szűrővizsgálatok részeként is fontos szerepet tölt be (alkalmassági vizsgálatok, ortopédiai szűrések - pl.- gerincferdülés).

Az általunk végzett röntgen vizsgálatok:
- traumatológiai röntgenfelvételek
- ortopédiai, reumatológiai röntgenfelvételek (csípő, térd, boka, láb, váll terheléses felvétele is)
- gerinc felvételek (álló és funkcionális röntgenfelvétel is)

Az ízületekről, csontokról készített röntgenfelvételekkel a sérülések mellett kimutathatók a kopásból, elhasználódásból fakadó ízületi elváltozások (pl. arthrosis), és a gyulladásos eredetű elváltozások (rheumatoid arthritis) is.

A gerincoszlopról készített röntgenfelvételek a sérülések kimutatása mellett alkalmasak a különböző deformitások, a csigolyákat érintő degeneratív elváltozások (arthrosis, meszesedés) kimutatására. Az álló helyzetben készített, illetve a funkcionális gerinc felvételek alkalmasak a gerincoszlopot érintő alakváltozások, tengelybeli eltérések (gerincferdülés) kimutatására.

A szűrő jelleggel készített mellkas felvételek során a különböző tüdőbetegségek (fibrosis, emphysema, daganatok egy része) korán felismerhetők, így a kezelésük már a korai stádiumban elkezdhető.

Klinikánkon a röntgenvizsgálatokat előzetes bejelentkezés alapján, várakozás nélkül végezzük el a hét minden napján 8-24 óra között.

A röntgenfelvételek képi anyagát CD-n azonnal kiadjuk, írásos leletet 24 órán belül elektronikusan is biztosítunk.

Árak

Árak

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás
Bejelentkezés