Tájékoztató a kisajak plasztika, szeméremajak plasztika (intimplasztika) műtétekről

A betegség

A külső nemi szerveken, zömében fejlődési rendellenességként, előfordulhat a kisajak egy- vagy kétoldali megnagyobbodása, mely különböző funkcionális és esztétikai panaszokat jelenthet a beteg számára. Az elváltozás elhelyezkedésénél fogva nem egyszer súlyos lelki problémákat okoz, tulajdonképpen ez képezi a legfontosabb műtéti javallatot.

Vizsgálat és konzultáció

A műtétet plasztikai sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg. A vizsgálat után a beteg elmondja, hogy milyen eredményt vár a műtéttől, az operáló orvos elmondja mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a műtét tud nyújtani. A várható esztétikai eredményt, a műtét utáni hegek elhelyezkedését fotókon tudja megmutatni. Ezután esik szó a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő (laboratóriumi, belgyógyászati) vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól, egyszóval mindazokról az információkról, amelyek szükségesek a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon. A vizsgálat végén a teljes körű szóbeli felvilágosítás megtörténtét a beteg a tájékoztató jegyzőkönyvének. A vizsgálat végén a teljes körű szóbeli felvilágosítás megtörténtét a beteg a tájékoztató jegyzőkönyvének (Vizsgálati lap) aláírásával igazolja.

A kezelés lehetőségei

A szeméremajak műtét lényege, hogy a megnagyobbodott kisajkakat korrekciós műtéttel szimmetrikussá és megfelelő nagyságúvá alakítjuk. A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző orvossal elvárásait, de nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény a meglévő állapot javítása és nem a tökéletes állapot elérése. A szeméremajak plasztikai műtét amellett, hogy szép esztétikai eredményt ad, jelentősen megnövelheti a páciensek önbizalmát.

Műtét előtti teendők

A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a laborleleteit, papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt lefektetjük a kórterembe egy Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést és a megbeszéltek szerinti műtét utáni teendőket. Ha altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik a műtét - az altatóorvos is megvizsgálja. Ekkor írja alá a "Tájékoztató a műtéti érzéstelenítésről" nyomtatvány altatási beleegyező nyilatkozat mellékletét.

Fontos!

Ha a műtétet altatásban vagy kombinált érzéstelenítésben végezzük, az operációt megelőző napon éjfélig szabad csak ételt és italt fogyasztani, mivel az altatást kizárólag teljesen éhgyomorral lehet elvégezni!

A rendszeresen szedett gyógyszereket a szokott időben és dózisban vegye be - a reggeli orvosságot kevés folyadékkal, otthonában indulás előtt. Amennyiben van olyan gyógyszere, amelyet napközben is szednie kell, azt hozza magával a klinikára!

Hozzon magával váltás fehérneműt (bugyit) és intimbetétet.

A műtét

A műtétet általában helyi érzéstelenítésben, ritkábban altatásban végezzük. A helyi érzéstelenítés, a műtéti területnek 1%-s Lidocain oldattal történő beinjekciózását jelenti. A beavatkozás hosszadalmas, ezért a helyi érzéstelenítésben végzett műtét előtt nyugtató és fájdalomcsillapító, ún. előkészítő injekció beadása szükséges. A műtét során a megnagyobbodott kisajkakat - az előzetes bejelölés után - megkisebbítjük, majd gondos vérzéscsillapítás után a sebszéleket plasztikai varratokkal zárjuk.

Műtét utáni teendők

A helyi érzéstelenítésben végzett műtét után 2-3 órával, altatásban végzett műtét után 6-8 órával engedjük haza a beteget, kísérővel. Ez alatt stabilizálódnak az élettani funkciók (vérnyomás, széklet, vizelet). A betegnek vállalnia kell az otthoni ápolás megszervezését. Otthonában kímélő életmód és pihenés javasolt. Szükség esetén antibiotikum, fájdalomcsillapító szedése javasolt. A műtéti területen duzzanat, kékes-lilás elszíneződés keletkezhet, ami normális műtét utáni képnek felel meg. Pár napos jegelés alkalmazásával a hematomák lassan, nyom nélkül felszívódnak. A műtét utáni időszakban Betadine folyékony szappannal történő lemosás, valamint a szexuális élet mellőzése javasolt 3-4 hétig. A gyógyulás alatt intimbetét viselése javasolt.

Lehetséges szövődmények

Valamely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A leggondosabb orvosi beavatkozás után is kialakulhat szövődmény. A lehetséges korai szövődmények: utóvérzés, gyulladás, sebszétválás, amelyek idejében felismerve mind kezelhetők. Ezek felismerését szolgálja a műtét utáni 2-3 órás megfigyelés. Késői szövődmény lehet a csikló érzészavara. Az említett szövődmény a korrekt műtéti technikával kerülhető el. Az eljárás más műtétekhez hasonlóan rejt kockázatot magában, de klinikánkon elterjedt beavatkozás, és a páciensek minden esetben elégedetten távoznak.

Árak

Árak

Orvosaink

A plasztikai sebészeti rendelést és a műtéteket Dr. Bene Ruzsena plasztikai sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
kedd 16:00 - 18:00 óráig
Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás

Miért érdemes a kisajak plasztikát nálunk elvégeztetni?

  • Plasztikai sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
  • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
  • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
  • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
  • Gyors, pontos és hatékony műtét.
  • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
  • Optimális ár-érték arány.
  • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás
Bejelentkezés

Jó hír: Jelentősen csökkent a várakozási idő az egynapos műtéteknél!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a várólistacsökkentési programnak köszönhetően az egynapos műtétek várakozási ideje mostantól mindössze 1-2 hétre rövidült. Célunk, hogy gyorsabb és hatékony ellátást biztosítsunk pácienseink számára. Kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a részletekért és időpont egyeztetésért!

Tovább a honlapra