Pattanó ujj

Kellemetlen probléma, amikor valamelyik ujjunk mozgatása során hajlításnál beragad, majd pattanó jelenség kíséretében, fájdalmasan lehet kinyújtani.

Az egyik leggyakoribb kézsebészeti megbetegedés. Férfiakon és nőkön egyaránt észlelhető, bármely életkorban előfordulhat.

Oka: Az ujjakat mozgató hajlítóinak egy vékony hártyaszerű burokkal, az ínhüvellyel vannak körülvéve, melyben kevés folyadék van. Ha az ínhüvely vagy annak gyűrűszerű szájadéka túlerőltetés, ínhüvely gyulladás után megvastagszik, hegesedik, az ín mozgását akadályozza, az ín megszorulhat.

Tünetek: Az ujj mozgatása során heves fájdalommal járó pattanó jelenség észlelhető. Innen kapta a nevét. Néha a jellemző pattanó érzés nincs, csak heves fájdalom, nyomásérzékenység az ujj tövénél, vagy éppen az ujjak ízületei felett, máskor viszont a nagyon szoros heg miatt a mozgás már teljesen megszűnik.

Kezelés: Ha a konzervatív kezelés – nyugalomba helyezés, gyulladás csökkentő szerek, száraz hűtés – nem vezet eredményre, a pattanó ujj leggyorsabb és végleges megoldása műtéttel történik, egynapos sebészet keretében. Helyi érzéstelenítés után kis bőrmetszésből a heges gyűrűt behasítjuk, ezzel az ín mozgása szabaddá válik. Műtét után rögzítés nem szükséges, éppen ellenkezőleg, a beteget azonnali tornáztatásra, mozgatásra biztatjuk. Sebgyógyulást követően ujjai visszanyerik teljes funkciójukat. A beavatkozás végleges gyógyulást jelent.

Baleseti sebészeti árlista

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.

Kedves betegünk!

A kialakult egészségügyi helyzet miatt az Egészségügyi Minisztérium egy rendeletet adott ki, melynek értelmében a tervezett műtéteket és vizsgálatokat fel kell függeszteni.

Mindaddig, míg a fenti intézkedést nem vonják vissza, az Ars Medica Lézerklinikát bezárjuk, működésünket felfüggesztjük.

A veszélyhelyzet elmúltával azonnal folytatjuk a betegellátást és maximális kapacitáson elvégezzük az összes halasztásra került műtétet, valamint akkor fogunk tudni újakat elvállalni.

Minden meglévő és jövőbeli betegünk a bezárás ideje alatt is elér minket a recepcio@arsmedica.hu e-mail címen valamint Messengeren, mely megkeresésekre ügyeleteseink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni.

Munkanapokon 10-18 óra között a 06 70 604 77 66 telefonszámon home office munkatársak érhetők el (új időpontok foglalásában nem tudnak segíteni).

Klinika vezetékes telefonszámán beérkező hívásokat nem tudjuk fogadni, mert a klinikán szolgálatot teljesítő biztonsági- és vagyonőr nem tud semmilyen egészségügyi felvilágosítást adni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük, kívánunk testi-lelki egészséget mindenkinek!

Ars Medica