Baleseti sebészeti egynapos műtétek

Egynapos műtétek

A végtagsérülések teljes körű ambuláns és műtéti ellátása a hét minden napján - hétvégén és ünnepnap is - 8:00-24:00 óra között - a Ferenciek terén lévő - Ars Medica Magánkórházban történik.

Csak a telefonon bejelentkezett betegeket tudjuk fogadni!

Gyermeksérülteket is kizárólag telefonos konzultáció után fogadunk.

Egynapos balesetsebészeti műtéti beavatkozások

A sürgősségi baleseti ellátás során a mielőbbi gyógyulás érdekében szükség lehet további baleseti sebészeti beavatkozásra, egynapos sebészeti ellátás keretében.

Bár a legtöbb törés nem igényel műtétet, az ízületbe hatoló töréseket, nagy csöves csontok töréseit, a törtdarabok széthúzásával járó térdkalács és könyöktáji töréseket, a nyílt töréseket műtéti úton kezeljük. A műtét lehetővé teszi az ízületi felszínek pontos helyreállítását, a sérült mielőbbi mobilizálását, a végtagok rövid ideig tartó rögzítését, korai mozgatását. Így jobb funkcionális eredmény érhető el, idős embereknél pedig a mielőbbi talpra állítás életmentő lehet. A műtéti kezelésnek is természetesen van szövődménye, leggyakrabban a fertőzés, zárt töréseknél ennek veszélye 1-2%.

Ilyen esetekben az elsődleges sürgősségi ellátást követően a többnyire általános érzéstelenítést kívánó, rövid ápolást igénylő műtéti ellátási formákról beszélünk.

A választható általános érzéstelenítési forma az altatás - ilyenkor az ébredést követő fájdalomcsillapítás gyógyszeres úton történik.

A műtéti töréskezeléseink során korszerű, anatómiailag kialakított, szövetbarát titániummal felületkezelt Vortex rendszerű szög stabil lemezeket, önmetsző csavarokat alkalmazunk.

Az implantátum rendszer előnye, hogy eltávolítása kivételes esetben szükséges, megkímélve betegeinket egy ismételt műtéti megterheléstől. Kérésre, természetesen a beültetett fémanyagokat a gyógyulás után eltávolítjuk. További előnyt jelent a kis műtéti feltárás, és a konzervatív töréskezeléssel szemben hamarabb megkezdhető rehabilitációs folyamat, valamint a külső rögzítő szükségtelensége.

Klinikánkon a legkorszerűbb digitális diagnosztikai eszközök és műtéti technikák segítségével egynapos műtéti megoldásokat kínálunk végtagsérülések, valamint baleseti eredetű vagy egyéb degeneratív krónikus panaszok kezelésére.

Az ellátás a baleset körülményeinek a megismerése után a szakorvosi vizsgálattal, majd a szükséges kiegészítő vizsgálatokkal (Rtg, ultrahang, labor, EKG stb.) folytatódik. Ezután az orvos részletes tájékoztatást ad a betegnek állapotáról és annak kezelési lehetőségeiről. Ekkor esik szó a javasolt kezelésről vagy műtétről, az egynapos sebészetről, mint speciális ellátási formáról, a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól és a gyógyulás során felmerülő esetleges szövődményekről. A konzultáció során elhangzik minden információ, amely szükséges a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon.

Az ellátás menete:

  • szakorvosi vizsgálat,
  • a szükséges vizsgálatok elvégzése (labor, EKG, Rtg, ultrahang),
  • műtét,
  • műtéti ellátást követően a beteget a klinika egy és kétágyas kórtermeiben helyezzük el,
  • műtét után a szükséges megfigyelési, ápolási idő: 6-24-48 óra,
  • kontrollvizsgálat időpontjának egyeztetése (kontroll rtg, gipszcsere, illetve kötéscsere, varratszedés stb.),
  • kísérővel hazabocsátjuk a beteget.

Baleseti sebészeti műtétek

Baleseti sebészeti árlista

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás
Megkérjük kedves Pácienseinket, hogy betegbiztonsági okokból szakrendeléseinkre lehetőség szerint
kísérő nélkül
érkezzenek!