Baleseti sebészeti egynapos műtétek

Miért érdemes a baleseti sebészetünket igénybe venni?

 • Baleseti sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
 • Sürgősségi ellátás és ügyelet hétfő, kedd, szerda, péntek 14:00-20:00 óra, csütörtök 8:00-14:00 óra között (kivéve ünnepnapokon).
 • Egyéb mozgásszervi műtétek.
 • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
 • Telefonos előjegyzés.
 • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
 • Gyors, pontos és hatékony műtétek.
 • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
 • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Egynapos baleseti sebészeti rendelés

A végtagsérülések teljes körű ambuláns és műtéti ellátása minden hétköznap 8:00-20:00 óráig (kivéve ünnepnapokon) - a Ferenciek terén lévő - Ars Medica Magánkórházban történik.

Baleseti sérülés esetén hívja klinikánkat bármikor a 06-1-266-77-66 telefonszámon, ahol közvetlenül az orvossal konzultálhat.

 • A vizsgálati időpont egyeztetése garantálja, hogy a klinikára történő beérkezés utánvárakozási idő nélkülmegkezdődjönaz ellátás.
 • Amennyiben a sürgősségi ellátás után műtéti beavatkozásra van szükség, a szükséges műtétet elvégezzük.

Egynapos balesetsebészeti műtéti beavatkozások

A sürgősségi baleseti ellátás után, a mielőbbi gyógyulás érdekében szükség lehet további baleseti sebészeti beavatkozásra, egynapos sebészeti ellátás keretében. Amennyiben a törött csontok rögzítése fedett helyreigazítás, külső rögzítő alkalmazása mellett nem lehetséges, akkor folyamodunk a műtéti úton történő csontegyesítéshez.

Vizsgálat és konzultáció

A beteg vizsgálata a klinika baleseti sebészeti ambulanciáján történik. Először korábbi betegségeiről, műtéteiről kérdezzük, utána a jelenlegi betegségével kapcsolatos panaszairól. Ezután következik a vizsgálat, amely fizikális vizsgálatból és legtöbbször a sérült testrész röntgen vizsgálatából áll. A vizsgálat befejezése után az orvos részletes tájékoztatást ad a betegnek állapotáról és annak kezelési lehetőségeiről. Ekkor esik szó a javasolt műtét típusáról, az egynapos sebészetről, mint speciális ellátási formáról, a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól és a gyógyulás során felmerülő esetleges problémákról. A felvilágosítás során elhangzik minden információ, amely szükséges a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon.

A vizsgálat végén a teljes körű szóbeli felvilágosítás megtörténtét a beteg a tájékoztató jegyzőkönyvének (Vizsgálati lap) aláírásával igazolja.

A műtéti érzéstelenítés

A baleseti egynapos sebészeti műtéteket általában altatásban, gerincvezetéses érzéstelenítésben vagy helyi érzéstelenítésben végezzük.

Műtét előtti teendők

A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a laborleleteit, ha altatásban végezzük a műtétet, papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt lefektetjük a kórterembe egy Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést és a megbeszéltek szerinti műtét utáni teendőket. Ha altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik a műtét - az altatóorvos is megvizsgálja. Ekkor írja alá a "Tájékoztató a műtéti érzéstelenítésről" nyomtatvány altatási beleegyező nyilatkozat mellékletét.

Fontos!

Ha a műtétet altatásban vagy kombinált érzéstelenítésben végezzük, az operációt megelőző napon éjfélig szabad csak ételt és italt fogyasztani, mivel az altatást kizárólag teljesen éhgyomorral lehet elvégezni!

A rendszeresen szedett gyógyszereket a szokott időben és dózisban vegye be - a reggeli orvosságot kevés folyadékkal, otthonában indulás előtt. Amennyiben van olyan gyógyszere, amelyet napközben is szednie kell, azt hozza magával a klinikára!

Műtétek

A csonttörések többsége nem igényel műtéti ellátást, az ízületbe hatoló vagy jelentős elmozdulással járó töréseket, nagy csöves csontok töréseit, a törtdarabok széthúzásával járó térdkalács és könyöktáji töréseket, a nyílt töréseket műtéti úton kezeljük. A műtét lehetővé teszi az ízületi felszínek pontos helyreállítását, a sérült mielőbbi mobilizálását, a végtagok rövid ideig tartó rögzítését, korai mozgatását. Így jobb funkcionális eredmény érhető el, idős embereknél pedig a mielőbbi talpra állítás életmentő lehet. A műtéti kezelésnek is természetesen van szövődménye, leggyakrabban a fertőzés, zárt töréseknél ennek veszélye 1-2%.

Velőűr sínezésről akkor beszélünk, ha röntgen ellenőrzés mellett, a bőrön ejtett kis metszésen keresztül a rögzítendő csont üregébe vezetünk egy kellő méretű titán drótsínt, ami a gyógyulásig helyben tartja a törött részeket. A gyógyulás után legtöbbször a velőűrsín eltávolítását elvégezzük. Bizonyos esetekben velőűrszegezész is végzünk, amely technikája hasonló a velőűr sínezés módszeréhez.

Húzó(feszítő)hurkos törésrögzítést általában a könyökcsúcs, illetve a térdkalács úgynevezett szakításos töréseinek ellátása során alkalmazunk. Ilyenkor két tűzódrót és egy nyolcast formázó feszített dróthurok által biztosítva a törésgyógyuláshoz szükséges kellő összetartó erőt. A gyógyulás után ezt a típusú rögzítést is eltávolítjuk.

Lemezes csontegyesítő műtéteinket korszerű, titánnal felületkezelt, szövetbarát Vortex rendszerű implantátumokkal végezzük. Ezek maximális stabilitást biztosítanak, eltávolításuk nem feltétlen szükséges a törés gyógyulását követően. Rövid időn belül lehetővé teszik a sérült végtag korábbihoz hasonló használatát, gyógytornáztatását. Lemezes csontegyesítésnél legtöbbször nem, vagy csak rövid időre alkalmazunk külső rögzítést (gipsz, ortézis).

Az implantátum rendszer előnye, hogy eltávolítása kivételes esetben szükséges, megkímélve betegeinket egy ismételt műtéti megterheléstől. Kérésre, természetesen a beültetett fémanyagokat a gyógyulás után eltávolítjuk. További előnyt jelent a kis műtéti feltárás, és a konzervatív töréskezeléssel szemben hamarabb megkezdhető rehabilitációs folyamat, valamint a külső rögzítő szükségtelensége.

Klinikánkon a legkorszerűbb digitális diagnosztikai eszközök és műtéti technikák segítségével egynapos műtéti megoldásokat kínálunk végtagsérülések, valamint baleseti eredetű vagy egyéb degeneratív krónikus panaszok kezelésére.

Műtét utáni teendők

A műtétet általában 6-24 órás megfigyelési idő követi, utána a beteg saját lábán, kísérővel, személygépkocsival elhagyhatja a klinikát. Az első egy hétben tartózkodni kell a fizikai megterheléstől, állandó ágynyugalom nem minden esetben szükséges. Alsó végtagi műtét után az operált végtag nem minden esetben terhelhető, ebben az esetben segédeszköz használata szükséges. A lábadozási időszakban azonban javasolt a mérsékeltebb fizikai aktivitás, hogy a műtéti seb szövődménymentesen gyógyuljon. Varratszedés a műtét utáni 10-14. napon történik. A teljes gyógyulás esetenként más, általában kb. 3-6 hónap. Ezen idő alatt gyógytorna végzése, az ízület fokozatos terhelése javasolt.

Lehetséges szövődmények

A szövődmény olyan váratlan esemény, amely a gyógyulás normális folyamatát megzavarja, a szokványostól eltéríti és orvosi beavatkozás nélkül az állapot rosszabbodását okozza. A legkörültekintőbb műtéti beavatkozás mellett is kialakulhatnak szövődmények, ezért egy műtét szövődménymentességét egy felelősségteljes orvos sem garantálhatja. Klinikánkon a nálunk kezelt betegek számára az operáló orvos "non-stop" telefonos elérhetőségét biztosítjuk. Ha a legkisebb jel arra mutat, hogy a gyógyulás nem a normális úton halad, azonnal jelezze az operáló orvos felé, aki igyekszik orvosolni ezt a problémát.

A korai szövődmények: utóvérzések, gyulladások jól kezelhetők. Ezért bármilyen csekély jelét is tapasztalja bármilyen szövődmény kialakulásának (pl. vérzés, láz), éjjel-nappal utolérheti operáló orvosát vagy az ügyeletes orvost, aki gondoskodik annak megoldásáról.

Alsó végtagi műtétek esetén a trombózis kialakulásának elkerülése érdekében minden esetben szükséges vérrögképződést megelőző injekció naponkénti adása, aminek időtartamát az operáló orvos határozza meg (általában a teljes terhelés eléréséig, 10-30 nap).

Késői szövődmények: csontgyógyulási zavar, mozgásterjedelem beszűkülés. Ezen szövődmények megelőzése fő feladatunk.

Egynapos baleseti sebészeti műtétek

Árak

További információk

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás

Jó hír: Jelentősen csökkent a várakozási idő az egynapos műtéteknél!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a várólistacsökkentési programnak köszönhetően az egynapos műtétek várakozási ideje mostantól mindössze 1-2 hétre rövidült. Célunk, hogy gyorsabb és hatékony ellátást biztosítsunk pácienseink számára. Kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a részletekért és időpont egyeztetésért!

Tovább a honlapra