Tájékoztató a benőtt köröm kezeléséről, lézeres műtétjéről

A rendelést és a műtéteket Dr. Dömötör Gábor sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő 8:00 - 16:00 óráig
kedd 8:00 - 16:00 óráig
csütörtök 8:00 - 16:00 óráig
péntek 8:00 - 16:00 óráig
Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
E-mail:
On-line foglalás
A rendelést és a műtéteket Dr. Király András baleseti sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő 8:00 - 16:00 óráig
kedd 8:00 - 16:00 óráig
csütörtök 8:00 - 20:00 óráig
péntek 8:00 - 16:00 óráig
Egyeztetett időpontban hétvégén és ünnepnapokon is!
Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

Sürgős esetben soron kívüli vizsgálatot és műtéti ellátást biztosítunk!

Küldjön fotót e-mailben!

Műtét előtti és utáni fotók

Miért érdemes a benőtt köröm műtétet nálunk elvégeztetni?

 • Sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
 • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
 • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
 • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
 • A műtét közvetlenül a vizsgálat után elvégezhető.
 • A műtét fájdalommentes érzéstelenítésben vagy altatásban is elvégezhető.
 • Az operált körömszélek számának növekedésével arányosan csökken az ár.
 • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
 • Az eredményre élethosszig tartó garanciát vállalunk!
 • Gyors, pontos és hatékony műtét.
 • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
 • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Ha a műtétet közvetlenül az orvosi konzultáció után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni!

Ambuláns sebészeti műtét lebonyolításának menete
Műtéttel kapcsolatos költségek

A betegség

A benőtt köröm tünet együttes úgy alakul ki, hogy a köröm széle belenyomódva a körömvezető sínbe azt folyamatosan irritálja, aminek következtében begyullad a környező kötőszövet. Tünetei: fájdalom, piros duzzanat és váladékozó, gyulladásos szövetszaporulat. Az elváltozás az esetek többségében a láb nagyujján fordul elő egyik vagy egyszerre mindkét oldalon.

Benőtt köröm
A benőtt köröm által okozott körömgyulladás

Kialakulásának oka egyrészt az öröklötten szélesebb köröm, de általában kell hozzá még valamilyen más külső hatás is. Ilyenek pl. a helytelen körömvágási szokás és a túl szűk cipő viselése. A köröm sarkainak kivágása után ugyanis mindig marad egy kis tüske a köröm szélén, amit a szűk cipő belenyom a körömvezető sínbe, az ott levő kötőszövet sérül és elindul a gyulladásos folyamat. Ezért körömvágáskor a köröm sarkait nem szabad kivágni és nem szerencsés túl szűk cipőt hordani. A köröm szélének mindig egyenesnek és simának kell lenni! Az alábbi animáción ezt lehet megtekinteni!

Ha a fenti fotókon nem ismeri fel az Ön által eltávolíttatni kívánt elváltozást, kattintson ide további segítségért!

Vizsgálat és konzultáció

A műtétet sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg, ami tulajdonképpen a lábujj megtekintéséből áll. A vizsgálat után az orvostól részletes felvilágosítást kap a betegségéről, a javasolt műtétről, a műtéti érzéstelenítésről, a műtét utáni gyógyulás szakaszairól, a lehetséges szövődményekről, valamint a műtéti díjról. Ennek jegyzőkönyve a Vizsgálati lap, amit a beteg, az orvos és a jelenlévő asszisztens is aláír.

A vizsgálat és a megbeszélés után a csak helyi érzéstelenítést igénylő műtéteket akár azonnal el tudjuk végezni. A műtét elvégzése előtt a Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést is.

Ha a műtétet közvetlenül az orvosi konzultáció után elvégezzük, vizsgálati díjat nem kell fizetni!

A kezelés lehetőségei

Ha öröklötten túl széles a köröm, a benőtt köröm beavatkozás nélkül nem gyógyítható meg. Sok helyen végzik a körömszél kivágását és eltávolítását, de ez csak átmeneti megoldást jelent, hiszen a beavatkozás után a köröm ismét ugyanolyan szélességben fog nőni, mint előtte és a tünetek kiújulásával a panaszok is visszatérnek. Ennél is kíméletlenebb eljárás az egész köröm eltávolítása, ahol a körömágy sebének gyógyulása 4-5 hétig, az új köröm kinövése kb. 10-12 hónapig tart. Az új köröm természetesen ugyanolyan szélességben fog kinőni, mint a régi, ezért előbb - utóbb ismét kialakulnak a benőtt köröm okozta tünetek. Végleges megoldást csak a körömtermelő zóna megkeskenyítése adhat. Az általunk alkalmazott lézeres körömház plasztikai műtét során a körömtermelő zóna széli részének felesleges körömtermelő sejtjeit lézerrel távolítjuk el, vágás és varrás nélkül. A műtét utáni seb a hagyományos eljárásokhoz képest szebben, kevesebb fájdalommal gyógyul. A beavatkozás után a beteg azonnal járó- és munkaképes.

Ami viszont a leglényegesebb: az általunk alkalmazott műtéti megoldással végleges gyógyulást érünk el, így ennek a műtétnek az eredményéért élethosszig tartó garanciát vállalunk!

A betegség mindig kétoldali, ez még akkor is igaz, ha a tünetek nem jelentkeznek egy időben, egyszerre mind a két oldalon. Amennyiben a tünetek csak az egyik körömszélnél jelentkeznek, és a műtétet ezért csak ezen az oldalon végezzük el, számítani kell arra, hogy előbb-utóbb a tünetek a másik körömszélnél is jelentkezni fognak, ezért megfontolandó a műtét egyszerre történő elvégzése mindkét oldalon. Ebben az esetben egy műtéttel, egy gyógyulási periódussal lehet elérni a végleges gyógyulást, de ez kizárólag a beteg döntésén múlik, szakmailag mindkét megoldás helyes.

A műtéti érzéstelenítés

Tájékoztató a műtéti érzéstelenítések fajtáiról
Ultrarövid altatás - ÚJ!

A műtét

Klinikánkon a lézersebészeti műtéteket operációs lézerekkel végezzük. A lézerfény speciális tulajdonságai miatt nagy energiát képes kis felületen továbbítani, ami a sejtekbe hatolva, azok víztartalmát gőzzé változtatva, mintegy "felrobbantja" a sejtet. A lézersebészetben a nagy pontossággal irányított lézerfény csak a kóros szövetet párologtatja el, miközben annak környezetét megkíméli, ezért gyorsabb a sebgyógyulás. A műtéti területen a 0.5 mm-nél kisebb átmérőjű erek elzáródnak, így a műtét vértelenül végezhető. A műtéti sebbel csak a fény érintkezik, így a műtét alatt a fertőzés kizárt. A műtét során először a benőtt körömszélt kivágjuk, eltávolítjuk, majd a körömházban - ahol a köröm növekedése indul - a körömtermelő zóna széli részén elhelyezkedő sejteket kb. 3-4 mm-es szélességben a lézerrel eltávolítjuk. Az ekképpen megkeskenyített körömházból, ezután már csak az általunk beállított szélességű köröm fog kinőni, ami már nem tudja nyomni a környezetét. Az alábbi videón a műtétet lehet megtekinteni. Figyelem! A videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat is tartalmazhat!

Műtét utáni teendők

A műtét utáni napon, az általunk felhelyezett kötést le kell bontani a lábujjról. Ezután 15-20 percig áztatjuk meleg vízben, a körömszélbe helyezett tamponnal együtt, majd a kiázott tampont egy határozott mozdulattal eltávolítjuk. Előfordulhat, hogy ekkor vérezni kezd a seb, ilyenkor alaposan ki kell zuhanyozni, azután szárazra törölni és gézzel bekötni. A seb másodlagos sebgyógyulással gyógyul, ez azt jelenti, hogy a seb az alapjáról feltelődik, "felsarjad", utána behámosodik. Ez végig a gyógyulás folyamán váladékozással jár, ami nem kóros, a lézerseb normális gyógyulásának velejárója. Ezt a váladékozó sebet nem szabad hagyni beszáradni, mert a beszáradt pörk mint egy dugó, lezárja a sebet és a keletkező váladék nem tud kiürülni. Ezért a gyógyulás teljes ideje alatt naponta kétszer langyos vízzel, erős vízsugárral ki kell zuhanyozni a sebet, szárazra törölni, és egy kis kötést felhelyezni (gyorstapasz).

A gyógyulás 3.-4. napja után kádban is áztathatjuk, sőt medencébe, tóba, tengerbe is mehetünk vele. A lézerseb annál gyorsabban gyógyul, minél több vízzel találkozik!

A seb körüli piros zóna a gyógyulás normális velejárója, nem gyulladásos szövődmény! Egy hét után otthon már célszerű szabadon hagyni a sebet, mert így hamarabb gyógyul. Sebhintőport, kenőcsöt a sebre nem szabad tenni! A teljes gyógyulási idő egyéntől, illetve a köröm műtét előtti állapotától függően 4-6 hét között van.

Lehetséges szövődmények

Egy műtét szövődménymentességét egy felelősségteljes orvos sem garantálhatja. A leggondosabban elvégzett orvosi beavatkozás után is előfordulhatnak szövődmények. A benőtt köröm műtét után esetlegesen kialakuló korai szövődmények (utóvérzés, gyulladás) azonban jól kezelhetők. Klinikánk minőségbiztosításának jegyében a nálunk kezelt betegek számára az operáló orvos "non-stop" telefonos elérhetőségét biztosítjuk. Az operáló orvos neve és telefonszáma ott szerepel az ambuláns lapon, így a beteg azonnal értesíteni tudja, ha bármi szokatlan jelet tapasztal a gyógyulás folyamán.

Gyulladásos szövődmény csak akkor tud kialakulni, ha elmulasztjuk a napi kétszeri áztatást, a seb beszárad és a keletkező pörk (var) megakadályozza a gyógyulás folyamán termelődő váladék kiürülését. Teendő ebben az esetben: jól kiáztatjuk, kizuhanyozzuk a sebet, oldalt erősen megnyomkodjuk, hogy kiürüljön a váladék.

Élethosszig tartó garancia!

Késői szövődmény lehet a benőtt köröm kiújulása, ha valamilyen okból nem sikerült a körömtermelő sejtek teljes mértékű eltávolítása. Saját statisztikánk szerint ez csupán 1-2% körül mozog. Ebben az esetben a megismételt műtétet természetesen garanciálisan végezzük el. Ezért az újabb műtétért nem kell fizetnie.

Részletes információ az ambuláns sebészeti műtétekről

Ambuláns műtét fogalma
Ambuláns sebészeti műtét lebonyolításának menete

Árak

Műtéttel kapcsolatos költségek

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.