Tájékoztató a Botulin toxinnal végzett arcránctalanításról

Termékleírás

A fiatalos külső megőrzésére a szépségipar napjainkban számtalan eszközt, eljárási módot kínál. Ezek egyike a napjainkban leggyakrabban használt ránctalanító injekció a Botulin toxin.

Arcránctalanítás Botulin toxinnal

A Botulin toxin a Clostridium botulinum baktérium által előállított botulin toxin márkaneve. A toxin idegbénító hatású, ezért kis mennyiségben, megfelelő felügyelet mellett alkalmazva képes az általunk kívánt izmok működésének gyengítésére. Hatása 3-4 hónapig tart.

Arcránctalanítás botulin toxinnal

A botulin toxin bevezetése forradalmasította a szépészeti beavatkozásokat, a korábban csak sebészeti úton megoldható arcfiatalító műtéteket kiszorította, hiszen egyszerűbb eljárást jelent, kisebb kockázattal jár és látványos az eredménye. Az arc mély ráncai a bőr alatt elhelyezkedő arcizmok állandó, folyamatos összehúzódása miatt alakulnak ki. A botulin toxin hatásmechanizmusa a következő: a méreg (toxin) az idegvégződésbe kerül, ahol az ingerület-átvivő anyag, (acetilkolin) felszabadulását gátolja. Így az ideg az izmot nem tudja ingerelni, az izom nem tudösszehúzódni. A folyamat eredményeképpen az injekció beadása helyén az arcizmok ernyedtek maradnak, ellazulnak, ezáltal az érintett területen az izmok felett levő bőr kisimul és a ráncok eltűnnek.

A fentiekből következik, hogy a Botulin toxin kezelés kizárólag azokat a ráncokat szünteti meg, amelyek a tartós izom összehúzódás miatt jöttek létre. Ez egyben azt is jelenti, hogy azokban az esetekben, amikor a ránc a bőr rugalmasságának csökkenéséből adódik, a Botulin toxin kezelés hatástalan.

Ezért fontos a plasztikai sebész megfelelő jártassága és tapasztalata a ráncfeltöltő és a Botulin toxin kezelésekben, mert csak így tudja javasolni a páciens számára megfelelő kezelést, esetleg a kezelések kombinációját.

Felhasználás

Leggyakoribb felhasználási területei a szemek környékén kialakult és a homlok ráncok kezelése.A kezelés mindössze pár percet vesz igénybe, a beavatkozáshoz érzéstelenítés nem szükséges. A Botulin toxin injekció útján kerül befecskendezésre az adott terület izmaiba. Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár. A végleges állapot, a teljes hatás rendszerint 3-7 napon belül alakul ki.

Az alábbi ábrán az injekció típusos beadási helyei láthatók:

Arcránctalanítás botulin toxinnal a - aggodalom ráncok,
b - rosszalló ráncok,
e - d homlokráncok,
i - h - g szarkalábak,
k - ajakráncok.
Arcránctalanítás botulin toxinnal Homlok ráncok, rosszalló ráncok,
aggodalom ráncok kezelése
Arcránctalanítás botulin toxinnal Szarkalábak kezelése
Arcránctalanítás botulin toxinnal Ajakráncok kezelése

A Botulin toxin nem alkalmazható terhesség, szoptatás idején, illetve idegrendszeri betegségeknél!

Az alábbi videón a kezelést lehet megtekinteni. Figyelem! A felvétel a nyugalom megzavarására szolgálhat:

Kezelés utáni teendők

A Botulin toxin hatása a kezelés után fokozatosan kb. 2 nap múlva kezd kialakulni és 3-4 hónapon keresztül marad fenn. Az izomműködés visszatértével a területen lévő ráncok ismét folyamatosan mélyülnek, ezért az állapot fenntartásához ismételt kezelés szükséges. Évente három alkalomnál gyakrabban azonban nem javasolt az alkalmazása. Idővel, a folyamatos beavatkozások hatására a ráncok egyre halványabban jelentkeznek.

Az alábbi animációs filmen a kezelés utáni változást lehet megtekinteni:

A műtét előtti és utáni fotókat ide kattintva tekintheti meg.

Lehetséges szövődmények

A kezelés mellékhatásai között ritkán előfordulhat, hogy az anyag a kívánt helyről elvándorolva más izmok működését is gátolja, pl. homlokráncok kezelésekor a felső szemhéj átmeneti leereszkedése is megjelenhet. Előfordulhat fejfájás, az injekció helyének kipirulása, környéki vérömleny, izomgyengeség. Maradandó szövődmény nem ismert, minden mellékhatás legfeljebb néhány hétig tarthat! Az eljárás hatására, mint minden injekció esetében a szúrás helyén fájdalom, véraláfutás jelentkezhet. Előfordulhat 24-48 órán át tartó fejfájás, vagy ritkán a felső szemhéj csüngése, mely három héten belül elmúlik. A beavatkozást követő 3-4 órán belül kerüljük a fekvést, illetve 12 órán át a terület erős dörzsölését, ezzel ugyanis a Botulin toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet, így egyéb izmok gyengítését is kiválthatja.

Árak

Árak

Orvosaink

A plasztikai sebészeti rendelést és a műtéteket Dr. Bene Ruzsena plasztikai sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
kedd 16:00 - 18:00 óráig
Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás
Bejelentkezés

Jó hír: Jelentősen csökkent a várakozási idő az egynapos műtéteknél!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a várólistacsökkentési programnak köszönhetően az egynapos műtétek várakozási ideje mostantól mindössze 1-2 hétre rövidült. Célunk, hogy gyorsabb és hatékony ellátást biztosítsunk pácienseink számára. Kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a részletekért és időpont egyeztetésért!

Tovább a honlapra