Tájékoztató az aranyérműtétről - TB támogatott műtét

Egynapos sebészeti műtétek - TB támogatással

Az egynapos sebészeti műtétek díját - az érvényes TAJ kártyával rendelkező betegek számára - a TB fizeti.

Bővebben...

Végbéltáji beavatkozások esetében lehetőség van a vizsgálat és a műtét egy altatásban történő elvégzésére akár TB támogatással – rövid időn belül, intézményi várólista alapján! Magánbetegek számára akár azonnali időpont is lehetséges, várólista nélkül.

Ez azt jelenti, hogy az altatásban végzett vizsgálat után – a beteg előzetes beleegyezésével – elvégezzük a szükséges műtétet is.

Árak

Árak

A betegség

Az aranyeresség népbetegségnek számít, amely a felnőtt lakosság mintegy 20%-át érinti. Az elváltozás gyakorlatilag végbél visszeresség. A végbél vénák a végbélnyílástól kb. 3-4 cm-re belülről kezdenek el tágulni, egyrészt a végbél ürege felé, másrészt belülről kifelé. A tágult vénát és a vele együtt kitágult nyálkahártyát hívjuk aranyeres csomónak. Az alábbi animáción az aranyeres csomó kialakulása látható.

Az aranyeres csomók egyrészt belülről kifelé tágulva lassan a végbélnyílás elé kerülnek, másrészt a végbél ürege felé is bedomborodnak. A sebészek a betegség előrehaladottsági állapota szerint I-II-III-IV. fokozatba sorolják az aranyeres elváltozást. A köznyelv belső aranyerességnek nevezi a II.- III. fokú, külső aranyerességnek a IV. fokú aranyerességet.

Belső aranyér
Aranyér
I. fokú
Belső aranyér
Aranyér
II. fokú
Belső aranyér
Aranyér
III. fokú
Külső aranyér
Aranyér
IV. fokú

A három végbélbe domborodó aranyeres csomó állandó mechanikus irritációnak van kitéve, főleg kemény széklet esetén. A nyálkahártya a folyamatos dörzsölődéstől kisebesedik, kezdetben csak viszkető, később égő, csípő érzést okoz. Később egyre gyakrabban jelentkezik fájdalom, vérzés. A panaszok kezdetben csak a székelés után jelentkeznek, később a betegség súlyosbodásával akár órákig is megmaradhatnak. Az aranyeresség talaján különböző szövődmények is kialakulhatnak, pl. végbél berepedés, végbél véna trombózis, vagy vérzés, amelyek rendkívül fájdalmasak, ill. ijesztőek lehetnek és gyakran a beteg éppen ezek miatt keresi fel orvosát. Az aranyérbetegség késői, elhanyagolt stádiumában előfordul még a végbélnyálkahártya előesése, ami a végbélzáróizom funkciójának akadályozása révén széklettartási zavart, kontrollálatlan bélgáz-távozást, illetve fehérnemű szennyeződést okozhat.

Vizsgálat és konzultáció

A vizsgálat előtti beszélgetés során korábbi betegségeiről, műtéteiről kérdezzük, utána a jelenlegi betegségével kapcsolatos panaszairól.

1. Általában a végbélvizsgálatról

A./ A végbélvizsgálat első lépése a végbél falának ujjal történő áttapintása. A vizsgálatot síkosított gumikesztyűben, mutatóujjal végezzük. A kb. 4-5 cm-es magasságig tapintható kóros elváltozásokat, valamint a záróizom tónusát vizsgáljuk.
B./ A végbéltükrözés egy videokamerával ellátott cső alakú eszköz végbélbe történő bevezetésével történik, így a beteg a vizsgálat egész menetét figyelemmel kísérheti egy monitor képernyőjén, miközben az orvos elmagyarázza a látottakat. A végbél tükrözéses vizsgálat során az aktuális panaszokon túl a végbél teljes alsó szakaszát átvizsgáljuk kb. 14 cm magasságig a daganatos betegségek kizárására, ezért ez a vizsgálat egyben rákszűrő vizsgálat is.

A vizsgálatot általában érzéstelenítés nélkül végezzük. A vizsgálat alatt a beteg többnyire kis kényelmetlenségen kívül egyebet nem érez. A végbél betegségek azonban olyan súlyosságúak is lehetnek, amikor már maga a vizsgálat is fájdalmas. (pl. gyulladt aranyeres csomó, végbélberepedés, végbéltályog).

Ezért a fájdalmas végbélvizsgálatokat - külön kérésre - ultrarövid altatásban is el tudjuk végezni!

Tapasztalatunk alapján a betegek egy része azt is kívánatosnak tartja, ha nincs éber állapotban a vizsgálat során.

A videokamera jóvoltából a beteg a vizsgálat egészmenetét figyelemmel kísérheti egy monitor képernyőjén, miközben az orvos elmagyarázza a látottakat.

Aranyér betegség esetén a vizsgálati leletekben a beteg vizsgálati helyzetét és az aranyeres csomók elhelyezkedési irányát, valamint a betegség súlyosságának fokát szoktuk megadni. Térdelő-könyöklő helyzetben vizsgálva a beteget, általában az ábrán látható A, B, C irányokban helyezkednek el az aranyeres csomók. Az irányokat az óra számlapján lévő számokkal jelöljük: ezért ebben helyzetben vizsgálva a beteget általában 1, 5 és 9 óra irányában elhelyezkedő aranyeres csomókat találunk.

Aranyér

2. Hagyományos módon végzett vizsgálat

A beteget térdelő-könyöklő helyzetben megvizsgáljuk, ami azt jelenti, hogy a beteg előre hajolva térdén és könyökén támaszkodik a vizsgálati asztalon.

Bár a testhelyzet szokatlan és kényelmetlen, ez a póz biztosítja az orvos számára a legoptimálisabb vizsgálati feltételeket és csupán 1-2 percig tart.

A vizsgálati testhelyzet bemutatásához szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi animációs filmmel:

A vizsgálat díja: 38.000 Ft

3. Ultrarövid altatásban végzett vizsgálat

A vizsgálatra történő bejelentkezéskor jelezni kell, ha a vizsgálatot ultrarövid altatásban kéri!

 • Teljesen fájdalommentes vizsgálat.
 • nem szükséges laboratóriumi vizsgálat hozzá.
 • Az altatást altatóorvos végzi.
 • A vizsgálat háton fekve történik.
 • A vizsgálatra éhgyomorral kell érkezni, kísérővel.
 • Mivel rövid ideig tart (1-2 perc), ezért minimális a beadott altatószer mennyisége.
 • A vizsgálat befejezése után kb. fél – egy órával a vizsgáló orvos részletes tájékoztatást ad a betegnek állapotáról és annak kezelési lehetőségeiről.
 • Az orvossal történő megbeszélés után a beteg kísérővel távozhat a klinikáról.

A vizsgálat díja: 75.000 Ft

4. A vizsgálatot követő konzultáció

A vizsgálat befejezése után az orvos részletes tájékoztatást ad a betegnek állapotáról és annak kezelési lehetőségeiről. Ekkor esik szó a javasolt műtét típusáról, az egynapos sebészetről, mint speciális ellátási formáról, a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól és a gyógyulás során felmerülő esetleges problémákról. A felvilágosítás során elhangzik minden információ, amely szükséges a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon.

A konzultáció során a betegek gyakran felteszik a kérdést: mit tanácsolok, műtétet vagy konzervatív kezelést? Én két dolgot szoktam ilyenkor elmondani a betegeimnek. Az egyik, hogy anatómiai elváltozásról lévén szó (végbélvéna tágulat - végbél visszeresség) a folyamatot nem lehet a konzervatív terápiával (kenőcsök, kúpok használatával) megállítani vagy visszafordítani, csak a panaszokat lehet mérsékelni. A másik, hogy az elváltozás okozta panaszokat (fájdalom, vérzés stb.) mindenki másképpen éli meg, ezért kizárólag az egyéni tűrőképesség határozza meg, hogy ki mennyi ideig hajlandó együtt élni ezekkel, ill. mikor határozza el magát a műtétre.<

A vizsgálat végén a teljes körű szóbeli felvilágosítás megtörténtét a beteg a tájékoztató jegyzőkönyvének (Vizsgálati lap) aláírásával igazolja.

A kezelés lehetőségei

Konzervatív terápia

Az I. fokú aranyeresség esetében gyakran alkalmazott a (kenőcsök, kúpok, székletrendezés stb.) ami sajnos csak átmeneti megoldást nyújt. Ezeknek a módszereknek az alkalmazásától csak a panaszok csökkenése várható, végleges gyógyulás nem, mivel a végbélvénák tágulása nem megállítható.

Gumigyűrűs leszorítás (Baron ligatúra)

A II.-III. fokú aranyeres csomóknál alkalmazzák az aranyeres csomók gumigyűrűs leszorítását, ami után kb. két héttel a csomó elhal és lelökődik. Azonban a beavatkozás után pár évvel a betegeknél újra kialakulnak az aranyeres csomók és jelentkeznek az aranyeres panaszok. Mivel ez a módszer nem nyújt végleges megoldást, ezért klinikánkon nem alkalmazzuk. Az alábbi animációs filmen ezt a beavatkozást lehet megtekinteni.

Műtét

A III.-IV. fokú aranyeresség végleges megoldása minden esetben a műtét, melynek során rendszerint mind a három aranyeres csomó eltávolításra kerül.

Hagyományos műtét

A hagyományos műtétet szikével és ollóval végezzük. A tágult vénákat és a tágult nyálkahártyát (az aranyeres csomót) eltávolítjuk, a vérzéscsillapítást a nyálkahártya összevarrásával történik. Az alábbi kép vázlatosan mutatja a műtét lépéseit.

 1. A nyálkahártyát felvágják és a tágult vénákat eltávolítják
 2. A nyálkahártyasebet összevarrják.

Új műtéti technológia - Mi is a LigaSure technológia?

A LigaSure valójában egy sebészi vágó-vérzéscsillapító eszköz, mely egy generátorból, és az adott műtéthez megfelelő egyszer használatos kézi műszerből áll.

A készülék másodpercenként 3333-szor méri meg a szövet impedanciáját (ellenállását), és ennek megfelelően folyamatosan változtatja a leadott elektromos áram tulajdonságait és a szövetre gyakorolt szükséges mechanikai nyomás nagyságát. A Ligasure készülék a szervezet saját anyagaival (elasztin, kollagén) „forrasztja” össze az ereket.

Így akár 7 mm átmérőig teljes biztonsággal zárja el a véredényeket, mindezt minimális hőhatással szövetroncsolás nélkül. A műtét során a három irányban elhelyezkedő tágult vénákat és a tágult nyálkahártyát „összeforrasztjuk”. A "nyitva hagyott" nyálkahártyasebek másodlagos sebgyógyulással gyógyulnak meg kb. 3-4 hét alatt.

A LigaSure eljárás előnye, hogy gyors, egyszerű, hatékony és vérveszteség nélküli. A sebgyógyulás hamarabb következik be, hiszen minimális a szöveti elhalás az alacsony (60-70 Celsius fokos) és rövid hőhatás miatt és pontosan ezért más módszerekhez képest felére, harmadára csökken a gyógyulási idő. Mindezek kedvező hatással vannak a betegelégedettségre és betegbiztonságra.

A LigaSure technológiával végzett műtét előnyei:

 • gyorsabb műtét
 • rövidebb gyógyulási idő
 • kisebb fájdalom a gyógyulás során

Fentiek miatt klinikánkon az aranyérműtéteket LigaSure technikával végezzük.

Lényeges leszögezni, hogy mivel a műtét során nem tudjuk "körkörösen kicserélni" a végbél alsó szakaszának teljes nyálkahártyáját, ezért a székrekedésre hajlamos betegeknek a műtét után folyamatosan - a megfelelő diétával - biztosítaniuk kell a megfelelő állagú székletet, ellenkező esetben a panaszaik vissza fognak térni és ezt nem lehet a műtét sikertelenségének a számlájára írni.

A műtéti érzéstelenítés

A konzultáció során gyakran kérnek tanácsot az érzéstelenítés módjával kapcsolatban: helyi érzéstelenítést vagy érzéstelenítéssel kombinált altatást javasolok? Segítségként azt szoktam mondani, hogy ezzel kapcsolatban is az egyéni érzékenység a döntő, pl. aki a normális esetben csak kellemetlen végbéltükrözéses vizsgálatot fájdalmasnak érezte, annak jobb, ha az érzéstelenítéssel kombinált altatást választja, mert a helyi érzéstelenítéssel járó tűszúrás és az azt követő feszítő fájdalom nagyon meg fogja viselni. III.-IV. fokú aranyerességet pl. kizárólag érzéstelenítéssel kombinált altatásban operálunk. Bár a műtéti érzéstelenítés kiválasztásánál nagyon fontos a beteg egyéni érzékenysége, de ezen kívül fontos tényező a betegség súlyosságának a foka is.
Tájékoztató a műtéti érzéstelenítések fajtáiról

Műtét előtti teendők

A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a laborleleteit, papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt lefektetjük a kórterembe egy Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést és a megbeszéltek szerinti műtét utáni teendőket. Ha altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik a műtét - az altatóorvos is megvizsgálja. Ekkor írja alá a "Tájékoztató a műtéti érzéstelenítésről" nyomtatvány altatási beleegyező nyilatkozat mellékletét.

Fontos!

Ha a műtétet altatásban vagy kombinált érzéstelenítésben végezzük, az operációt megelőző napon éjfélig szabad csak ételt és italt fogyasztani, mivel az altatást kizárólag teljesen éhgyomorral lehet elvégezni!

A rendszeresen szedett gyógyszereket a szokott időben és dózisban vegye be - a reggeli orvosságot kevés folyadékkal, otthonában indulás előtt. Amennyiben van olyan gyógyszere, amelyet napközben is szednie kell, azt hozza magával a klinikára!

A műtét előtt hashajtó használata, beöntés tilos!

A műtét

Új műtéti technológia!

A LigaSure valójában egy sebészi vágó-vérzéscsillapító eszköz, mely egy generátorból, és az adott műtéthez megfelelő egyszer használatos kézi műszerből áll.

A készülék másodpercenként 3333-szor méri meg a szövet impedanciáját (ellenállását), és ennek megfelelően folyamatosan változtatja a leadott elektromos áram tulajdonságait és a szövetre gyakorolt szükséges mechanikai nyomás nagyságát. A Ligasure technológia a szervezet saját anyagaival (elasztin, kollagén) „forrasztja” össze az ereket.

Így akár 7 mm átmérőig teljes biztonsággal zárja el a véredényeket, mindezt minimális hőhatással szövetroncsolás nélkül. A műtét során a három irányban elhelyezkedő tágult vénákat és a tágult nyálkahártyát „összeforrasztjuk”. A "nyitva hagyott" nyálkahártyasebek másodlagos sebgyógyulással gyógyulnak meg kb. 3-4 hét alatt.

Műtét utáni teendők

A műtétet általában 6-8 órás megfigyelési idő követi, utána a beteg saját lábán, kísérővel hagyhatja el a klinikát. Az első egy hétben tartózkodni kell a fizikai megterheléstől, de állandó ágynyugalom nem szükséges. A műtét után jelentkező fájdalom az első 8-14 napban néha spontán, de elsősorban székeléskor jelentkezik. A fájdalom megszüntetésére a négy féle fájdalomcsillapító tabletta és két féle kúp együttes, kombinált alkalmazása vált be. Az eltávolított aranyeres csomók helyén a műtét után három, egyenként kb. 3x0.5 cm-s "nyitott" nyálkahártyaseb marad, amelyeken keresztül a műtét után keletkező ödéma (vizenyő) zavartalanul ki tud ürülni, nem okoz feszülést, így kisebb a műtétet követő napokban jelentkező fájdalom. A sebek 4-6 hét alatt másodlagos sebgyógyulással gyógyulnak, ez azt jelenti, hogy a seb az alapjáról feltelődik, utána behámosodik. Ez végig a gyógyulás folyamán váladékozással jár, ami nem kóros, a lézerseb normális gyógyulásának velejárója. A seb gondozása napi két alkalommal, langyos vízzel történő lemosást igényel, kiegészítve a műtéti terület időnkénti jegelésével, valamint kamillás ülőfürdővel.

A széklet rendezése a gyógyulási időszak alatt kiemelkedően fontos (rendszeres, puha széklet), ezért napi 3x1 evőkanál paraffinolaj fogyasztása javasolt, egyéb hashajtó használata általában szükségtelen. Láz a műtét napjának estéjén előfordulhat, ekkor csak lázcsillapító tablettát kell bevenni. Hőemelkedés a műtétet követő napon előfordulhat. Ha egy napnál tovább tart, antibiotikum szedése javasolt. Ennek receptjét a távozáskor kiadjuk, de kiváltani csak az operáló orvossal történő telefonos konzultáció után kell. Kisebb vérzés az első pár napban, később székletürítéskor, nem ad okot aggodalomra. Tartós hőemelkedés, láz, esetleg nagyobb magától el nem álló vérzés esetén, vagy ha egyéb - a gyógyulás normális folyamatától eltérő - tünetet észlel, éjjel-nappal utolérheti operáló orvosát, aki gondoskodik a szövődmény megoldásáról. A teljes gyógyulási idő 4-6 hét, ez alatt fizikai kímélet szükséges, szellemi munkavégzés természetesen ez időszak alatt gondtalanul folytatható.

Az első kontrollvizsgálat a műtét után két héttel esedékes. Mivel ekkor a sebek még nem gyógyultak be teljesen, ezért csupán megtekintjük a gyógyuló sebeket, semmilyen más egyéb vizsgálatot nem végzünk. A második ellenőrzés az ezt követő negyedik héten esedékes, ekkor a végbél belső vizsgálatával állapítjuk meg a gyógyult állapotot, vagy az ettől való esetleges eltérést. Ehhez a vizsgálathoz is ugyanabban a pózban kell elhelyezkedni, mint a műtét előtti vizsgálatnál.

Sebkezelési tanácsok

Kamillás ülőfürdő: napjában akár többször (10-20 perc)
Zuhanyozás: napjában többször, illetve székelés után.
Tisztasági betét: ez a típusú seb váladékozással gyógyul, ezért a fehérnemű védelme érdekében ajánlott tisztasági betét vagy 10x10-es mull-lap használata.
Toalettpapírt ne használjon, helyette nedves törlőkendő ajánlott.
Sebváladékozás a gyógyulás során végig előfordulhat ( véres- savós váladék, alvadt vér formájában, de ha friss, piros vér ürül, azonnal értesíteni kell az orvost!)

Táplálkozási tanácsok

A koplalás tilos! Kérjük, tartsa be a háromszori főétkezést naponta.

Ajánlott: zöldségfélék (saláta, párolt zöldség), gyümölcs (szilva, barack, cseresznye, datolya - aszalt formában is), tejtermékek (ha hasmenést nem okoz), húsok, levesek, főzelékek, rost dús ételek. Paraffinolaj 3x1 evőkanál étkezések közben (ha széklet híggá válik, csökkentse a mennyiséget!). A hasmenéses széklet felmaródást okozhat, ezért hashajtó szedése tilos (pl.: Tisasen, mályvatea, szűztea)!  A túl kemény széklet is kerülendő, mert felsérti a műtét területét.

Kerülendő: korpás termékek, banán, csokoládé, kakaó, rizs és általában azok az ételek, amelyek székrekedést okoznak. Továbbá érdemes tartózkodni a csípős, savas élelmiszerektől (ecet, erős paprika, narancslé).

Táplálkozási tanács hasmenés esetére

Ajánlott: korpás kenyér, rizs, mák, körte, banán, reszelt alma
Tilos: aprómagvas gyümölcsök(eper,ribizli,málna,szőlő), aszalt gyümölcs, fekete kávé, zöld tea kapszula, mályva tea kapszula

Táplálkozási tanács székrekedés esetére

Ajánlott:Aszalt sárgabarack (7 szem minden este lefekvés előtt), aprómagvas gyümölcsök este lefekvés előtt (eper, ribizli, málna, szőlő), fekete kávé, a reszelt alma az egyetlen gyümölcs, ami székrekedés és hasmenés esetén is jó, de csak reszelve.
Tilos: keserű csokoládé, körte, mák, rizs, korpás kenyér, banán

Fájdalomcsillapítás

Jegelés: napjában akár többször,  max.1-1 perces rövid jegelés! Vigyázat! nem fagyasztunk, hűtünk!
Tipp: egy gumikesztyű 4 ujját csomózza meg, a mutató ujja részét hagyja szabadon, töltse meg vízzel, majd a csukló részén is kössön csomót. Tegye fagyasztóba! Ne hagyja, hogy keményre fagyjon, akkor a legideálisabb, amikor a benne lévő víz kásássá válik. Fontos, hogy a jegelést a műtéti terület külső részén szabad csak végezni, a végbélnyíláson belüli jegelés tilos!

Tabletták
Donalgin - maximális adagja 3x1 kapszula
vagy
Algopyrin - 3x1 tabletta
vagy
Contramal - maximális adagja 2x1 kapszula

Kúpok:
Supp. Analgetica (fájdalomcsillapító kúp) - 2x1 naponta (műtét napján elkezdhető)
Supp. Benzocaini (hámosító kúp) - 2x1 naponta (műtétet követő nap estéjétől kötelező alkalmazni, mert elősegíti a sebgyógyulást)
A  kúp felhelyezéséhez ajánljuk:

 • melegítés (kézben, forró víz alatt)

Lehetséges szövődmények

A szövődmény olyan váratlan esemény, amely a gyógyulás normális folyamatát megzavarja, a szokványostól eltéríti és orvosi beavatkozás nélkül az állapot rosszabbodását okozza. A legkörültekintőbb műtéti beavatkozás mellett is kialakulhatnak szövődmények, ezért egy műtét szövődménymentességét egy felelősségteljes orvos sem garantálhatja.

Klinikánkon a nálunk kezelt betegek számára az operáló orvos "non-stop" telefonos elérhetőségét biztosítjuk! Ha a legkisebb jel arra mutat, hogy a gyógyulás nem a normális úton halad, azonnal jelezze az operáló orvos felé, aki megoldja ezt a problémát.

Korai szövődmény a vérzés és a gyulladás. A műtét utáni esetleg kialakuló vérzés felismerése miatt szükséges a műtétet követően a klinikán töltött megfigyelési idő. A gyógyulás folyamán székletürítéskor kisebb vérzés előfordulása nem ad okot aggodalomra, de ha szűnni nem akaró vérzést észlel, azonnal jelezze operáló orvosa felé, aki gondoskodik a szövődmény megoldásáról. A műtét napjának estéjén előfordulhat láz; ilyen esetben csak lázcsillapító tablettát kell bevenni (2 tabletta Algopyrin). Ha a hőemelkedés, láz ezután bármikor megismétlődik, ez gyulladás kialakulását jelezheti, amit jelezzen kezelőorvosa felé.

Azoknál a betegeknél, akik előrehaladottabb stádiumban kerültek műtétre (IV. fokú külső aranyerek), a nagyobb sebek miatt a műtét utáni első két hétben a székelés alatti és utáni fájdalom is nagyobb. A fájdalom csökkentése céljából folyamatosan hígan tartják a székletüket, ennél fogva elmarad a normális széklet végbélzáróizom tágító funkciója. A záróizom fájdalom miatt kialakuló görcsös állapota ezért nem tud kilazulni, állandósul, rögzül és ez az izomgörcs fájdalmas szűkületet okoz. Ha ezt az állapotot találjuk a műtét után hat héttel a második kontrollvizsgálat során, a görcsben lévő záróizmot ki kell tornáztatni. A 3-4 héten keresztül reggel – este végzett kb. 1/2 perces otthoni tornával az izomgörcs teljesen kilazul és a panaszok teljesen megszűnnek. Ha ezt az állapotot nem kezeljük idejében, akkor a szűkület véglegessé válik. Ezért fontos, hogy a kontrollvizsgálatokra az operáló intézetben kerüljön sor, mert ha olyan helyen jelentkezik a beteg a panaszaival, ahol nem végeznek lézeres aranyérműtétet és ezért nem ismerik a panasz hátterében álló okot és nem kezdik el azonnal a megfelelő kezelést, a szűkület maradandó lesz és már csak újabb műtéttel gyógyítható.

A késői szövődmények közül a végbélzáró izom sérülése után kialakulhat részleges vagy teljes széklet és/vagy szél visszatartási nehezítettség. További szövődmény lehet a műtét utáni gyulladás következményeképpen kialakult végbéltályog, végbélsipoly, amelyek műtétje esetén szövődményként végbél szűkület, részleges vagy teljes széklet és / vagy szél visszatartási nehezítettség alakulhat ki. A szövődmények kialakulását a megfelelő gondossággal végzett műtéttel, valamint a műtét utáni gondos megfigyeléssel próbáljuk megelőzni.

Orvosaink

A rendelést és a műtéteket Dr. Dömötör Gábor sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő 8:00 - 16:00 óráig
kedd 8:00 - 16:00 óráig
szerda 8:00 - 16:00 óráig
csütörtök 8:00 - 16:00 óráig
péntek 8:00 - 16:00 óráig
Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
E-mail:
On-line foglalás
A rendelést és a műtéteket Dr. Lukovich Péter gastroenterológus és sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő 8:00 - 16:00 óráig
kedd 8:00 - 16:00 óráig
szerda 8:00 - 16:00 óráig
csütörtök 8:00 - 16:00 óráig
péntek 8:00 - 16:00 óráig
Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
E-mail:
On-line foglalás

Miért érdemes az aranyér műtétet nálunk elvégeztetni?

 • Sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
 • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
 • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
 • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
 • A fájdalmas vizsgálatokat altatásban is végezzük!
 • Gyors, pontos és hatékony műtétek.
 • TB támogatott egynapos műtét.
 • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
 • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás
Bejelentkezés

Jó hír: Jelentősen csökkent a várakozási idő az egynapos műtéteknél!

Örömmel értesítjük kedves pácienseinket, hogy a várólistacsökkentési programnak köszönhetően az egynapos műtétek várakozási ideje mostantól mindössze 1-2 hétre rövidült. Célunk, hogy gyorsabb és hatékony ellátást biztosítsunk pácienseink számára. Kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot a részletekért és időpont egyeztetésért!

Tovább a honlapra