Műtőfelszerelés beszerzése az ARS MEDICA Lézerklinika Kft.-nél

Kedvezményezett neve:
ARS MEDICA Lézerklinika KFT.
Projekt címe:
"Műtőfelszerelés beszerzése az ARS MEDICA Lézerklinika Kft-nél"
Szerződött támogatási összeg:
30 231 436 Ft
Támogatás mértéke:
70%
Projekt bemutatása:

Projektünk megvalósításával elsősorban a már meglévő szakembereink és műtőink kapacitását szeretnénk hatékonyabbá tenni. Ezen kívül a klinikánkon folyó tevékenységek skálájának szélesítését is nagyban segítik a beszerzések. A modern, ergonómikus, funkcionalitásában kimagasló és energiatakarékos eszközök használatával időt és pénzt tudunk megtakarítani. A beszerzések következtében, lényegesen megnő a műtőink kapacitása, így akár egymással párhuzamosan is tudunk hasonló beavatkozásokat elvégezni. A beszerzések eredményeként jelentősen javul a tevékenységünk biztonsága, a precíziós képességek javulása miatt pedig sokkal bonyolultabb, így jobban is jövedelmező műtétekre is vállalkozhatunk.

Projektünk keretében megvásárlunk egy Medifa 601820 típusú műtőasztalt, aminek a segítségével nem csak a műtéti kapacitást tudjuk fejleszteni, de a speciális kialakításnak hála különleges fekvő, vagy ülő pozíciót igénylő műtéteket is el tudunk látni, miközben a műtős team kényelmes pozícióban végezheti a munkáját. A műtőasztal mobil és végig röntgenezhető, ezért a páciensek számára kellemetlen és sokszor veszélyes mozgatásokat minimalizálni tudjuk, ami a betegelégedettségen kívül a betegbiztonságot is szolgálja.

A klinikánkon végzett beavatkozások jelentős része altatásban történik. A jelenleg rendelkezésre álló altatógépek száma erősen korlátozza a műtéti kapacitásunkat, ezért a projekt keretében beszerzésre kerül egy Dräger Atlan A350 típusú altatógép és egy Dräger Vista 120 S típusú betegőrző monitor is. A kiválasztott eszközök működtetése egyszerű és kényelmes, így annak kezelését nagyon rövid idő alatt el tudják sajátítani a klinika állandó és az eseti jelleggel nálunk operáló team tagjai is.

A klinikánkon végzett műtéti beavatkozások nagy része laparoszkópiával történik. Ezeknél a minimálisan invazív sebészeti eljárásoknál termofúziós szövetvágó és -hegesztő technikát is alkalmazunk, amihez egy új, modern eszközcsomagot szerzünk be. A piacon elérhető termofúziós szövetvágó és -hegesztő eszközcsaládok közül a COVIDIEN által gyártott Valleylab LigaSure Generator készüléket és a LigaSure Maryland, valamint LigaSure Atlas laparoszkópos kézieszköz szetteket választottuk, mivel ezek felelnek meg leginkább a szakmai és a költséghatékonysági elvárásainknak. A LigaSure eljárás előnye, hogy gyors, egyszerű, hatékony és vérveszteség nélküli. A sebgyógyulás hamarabb következik be, hiszen minimális a szöveti elhalás az alacsony (60-70 Celsius fokos) és rövid hőhatás miatt és pontosan ezért más módszerekhez képest felére, harmadára csökken a gyógyulási idő. Mindezek kedvező hatással vannak a betegelégedettségre és betegbiztonságra, ami közvetett módon a tevékenységünk jövedelmezőségét is javítja.

A minimálisan invazív sebészeti eljárásokhoz használt eszközök száma erősen korlátozza a műtéti kapacitásunkat, ezért indokolt új laparoszkópos eszközök beszerzése. A megvásárolni tervezett 14 db-os eszközcsomagot a Richard Wolf GmbH gyártja. A műtéti eszközök sterilizálásához egy BIOBASE BKQ-PS40X típusú plazmasterilizátor berendezést szerzünk be.

Az egyes eszközök indokoltságát részletesebben ismertetjük az adatlap piacfelmérés lépései mezőjében. A beruházást követően vállalkozásunk szinte minden területen nagyot lép előre, a beszerzett eszközök mindegyike a hatékony, magas színvonalú, biztonságos betegellátást és a kapacitások növekedését szolgálja, ezáltal több és speciális eszközt igénylő feladatot tudunk elvállalni, amin ideális esetben nagyobb nyereséget is tudunk realizálni. Ezek azt is jelentik, hogy a jelenlegi piaci helyzetünket nem csak megerősítjük, de erősítünk is rajta, a komolyabb piaci szerep pedig folyamatosan növekvő létszám nélkül fenntarthatatlan. A támogatás ellenében kötelezően vállalandó létszámtartáson kívül szándékunkban áll újabb munkahelyeket teremteni, reméljük, erre már a beruházást követő rövid időn belül sor kerülhet.

Projekt fizikai zárása:
2021. szeptember 24.

Projekt pénzügyi zárása:
2021. október 08.

Projekt záró kifizetésének benyújtása:
2021. november 01.
Projekt azonosító száma:
VEKOP-1.2.6-20-2020-00679
Bejelentkezés:
Hétköznap 8:00-20:00 óráig
Az ezen kívül eső időpontokban kérjük használják az online bejelentkezés funkciót, és/vagy keressenek minket e-mailben!
Telefon:
On-line foglalás

Árcsökkenés!

Szeptemberig minden sebészeti műtétnél!

Várakozási idő csökkenés!

Jelentősen csökkent a várakozási idő a TB támogatott egynapos műtéteknél. Az egynapos műtétek várakozási ideje mostantól mindössze 1-2 hétre rövidült!

Tovább a honlapra