Az ambuláns műtét lebonyolításának menete

Bejelentkezés a vizsgálatra

Az ambuláns műtétek előtt szakorvosi vizsgálat szükséges, amit az Ars Medica Lézerklinikán operáló orvosok végeznek el. A vizsgálat és konzultáció díjköteles, a fizetendő díj: 25.000 Ft. Telefonon vagy Skype-on lehet vizsgálati időpontot megbeszélni. Recepciós munkatársaink hétfőtől péntekig 8-20 óra között fogadják a hívásokat. A bejelentkezéskor munkatársunktól általános jellegű tájékoztatást is kap a vizsgálattal és a műtéttel kapcsolatban. A munkatársunkkal történő beszélgetés minőségbiztosítási okokból rögzítésre kerül.

A vizsgálatra történő bejelentkezésről visszaigazoló SMS-t küldünk!

E-mailben nem tudunk bejelentkezést fogadni!

Vizsgálat előtti teendők

A vizsgálati időpont előtt kérjük, 10-15 perccel korábban érkezzen, hogy az alábbi teendők elvégzésére legyen elég idő a vizsgálat előtt.

 1. Adatfelvétel: személyigazolvány vagy útlevél, ill. TAJ kártya szükséges.
 2. A Kérdőív az orvosi vizsgálat előtt nyomtatvány kitöltése, ami ismert betegségeire, gyógyszerérzékenységére, valamint gyógyszerszedésére vonatkozik.
 3. Az aktuális betegségére vonatkozó betegtájékoztató elolvasása.

Vizsgálat és konzultáció

Az orvostól a vizsgálat után részletes felvilágosítást kap betegségéről, a javasolt műtétről, a műtéti érzéstelenítésről, a műtét utáni gyógyulás szakaszairól és a lehetséges szövődményekről. A vizsgálatot követő konzultáció jegyzőkönyve a Vizsgálati lap, amit Ön, az orvos és a jelenlévő asszisztens is aláír.

Műtét

Amennyiben a műtétet közvetlenül a vizsgálat után kívánja elvégeztetni, a műtéti beleegyező nyilatkozat (Megbízási szerződés) aláírása után a műtéti díjat készpénzben, egészségpénztári kártyával, valamint bankkártyával tudja kiegyenlíteni. Vizsgálati díjat ebben az esetben nem kell fizetnie. A műtét elvégzése után a műtét jellegétől függően, 10-20 percet kell eltölteni a klinikán, majd kiadjuk:

 • az ambuláns zárójelentést,
 • a műtéti díj befizetését igazoló számlát,
 • a műtéti beleegyező nyilatkozat (Megbízási szerződés) egy példányát.

A zárójelentésben kiemelve szerepel az operáló orvos telefonszáma, amin éjjel-nappal elérhető bármely probléma esetén!

Műtéti előjegyzés

Ha a műtétet előjegyzés alapján későbbi időpontban végezzük, a műtéti időpont lefoglalásához 50% foglaló befizetése szükséges. A befizetendő díjak:

 • vizsgálati díj (25.000 Ft)
 • a műtét díjának 50%-a

Ha közvetlenül a vizsgálat után megtörténik a műtéti időpont egyeztetése, Megbízási előszerződést kötünk és kiadjuk az ezzel kapcsolatos dokumentumokat:

 • Az Ambuláns zárójelentést, melyben szerepel tájékoztatásul a körzeti orvos felé, hogy milyen betegség miatt milyen műtétet kívánunk elvégezni, a műtét pontos dátuma, és az altatáshoz szükséges vizsgálatok (labor, EKG) kérése.
 • A műtét után szükséges gyógyszerek receptjeit.
 • A befizetéseket igazoló számlát.
 • Megbízási előszerződést.

Előjegyzett műtéti időpont lemondása / módosítása

A műtéti időpontot lemondani telefonon, e-mail-ben, vagy Skype-on keresztül lehet. Ha a műtét lemondásra vagy a műtéti időpont megváltoztatásra kerül bármilyen okból, a befizetett foglaló visszafizetése a következők szerint alakul:

 • Ha a lemondás vagy az időpont módosítás a kitűzött időpontot megelőző három munkanapig történik meg, a befizetett foglalóból 30%-ot vonunk le.
 • Ha a lemondás vagy az időpont módosítás a kitűzött időponthoz képest három munkanapon belül történik meg, a befizetett foglalóból 50%-ot vonunk le.
 • Ha a lemondás vagy az időpont módosítás a kitűzött időponthoz képest egy munkanapon belül történik meg, vagy ha a beteg nem jelenik meg a kitűzött időpontban - úgy a befizetett foglaló 100 %-át vonjuk le - így a teljes összeg elvész.

A visszajáró pénz kifizetése a befizetett foglalóról szóló számla ellenében a klinikán történik,  ahol a beteg (vagy az általa meghatalmazott személy) aláírja a "Kártérítési jegyzőkönyvet". Műtéti időpont módosítás is kizárólag a klinikán történő újbóli megjelenéssel lehetséges azért, mert az időpont változtatás miatt a befizetett foglalóból ebben az esetben is levonás történik a fentebb részletezett módon és ez a levonással csökkentett összeg már nem fedezi az új műtéti időpont lefoglalásához szükséges 50%-os foglalót, ezért ezt az összeget ki kell pótolni.

Ha a műtétet altatásban vagy érzéstelenítéssel kombinált altatásban végezzük, az alábbiak az egynapos műtétek lebonyolítása szerint  történnek:

Érkezés a műtétre

A műtét napján a megbeszélt időpontban megjelent beteggel a következő történik:

 • Elkérjük a hozott vizsgálati leleteket, és az ambuláns zárójelentést.
 • Aláírja a műtéti beleegyező nyilatkozatot (Megbízási szerződés)..

Műtét

A műtétet követően a beteg állapotát rendszeresen ellenőrizzük, majd rövid megfigyelési idő után a jó általános állapotban lévő beteg a saját lábán távozik. A távozó betegnek kiadjuk a következő dokumentumokat.

 • az ambuláns zárójelentést,
 • a műtéti díj befizetését igazoló számlát,
 • a műtéti beleegyező nyilatkozat (Megbízási szerződés) egy példányát..

A zárójelentésben kiemelve szerepel az operáló orvos telefonszáma, amin éjjel-nappal elérhető bármely probléma esetén!

Kontrollvizsgálat

A kontrollvizsgálat előtt egy nappal emlékeztető SMS-t küldünk!

A kontroll vizsgálatok időpontját (év, hó nap, óra) az ambuláns lapon találja, kérjük ebben az időpontban való pontos megjelenést, mert egyrészt a műtét utáni utókezelés (varratszedés, kötéscsere stb.) ekkor történik, másrészt a teljes gyógyulás csak így állapítható meg, ill. ha bármilyen eltérés történik a gyógyulás normális folyamatától, a szükséges kezeléseket csak ebben az esetben tudjuk alkalmazni. A szövettani lelet kiadása is a kontroll vizsgálatkor történik. Kérjük a kontroll időpont betartását! Kérjük, hogy az ambuláns zárójelentést mindig hozza magával a kontrollvizsgálatra!

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

E-mailben sajnos nem tudunk bejelentkezést fogadni.

Kedves betegünk!

A kialakult egészségügyi helyzet miatt az Egészségügyi Minisztérium egy rendeletet adott ki, melynek értelmében a tervezett műtéteket és vizsgálatokat fel kell függeszteni.

Mindaddig, míg a fenti intézkedést nem vonják vissza, az Ars Medica Lézerklinikát bezárjuk, működésünket felfüggesztjük.

A veszélyhelyzet elmúltával azonnal folytatjuk a betegellátást és maximális kapacitáson elvégezzük az összes halasztásra került műtétet, valamint akkor fogunk tudni újakat elvállalni.

Minden meglévő és jövőbeli betegünk a bezárás ideje alatt is elér minket a recepcio@arsmedica.hu e-mail címen valamint Messengeren, mely megkeresésekre ügyeleteseink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni.

Munkanapokon 10-18 óra között a 06 70 604 77 66 telefonszámon home office munkatársak érhetők el (új időpontok foglalásában nem tudnak segíteni).

Klinika vezetékes telefonszámán beérkező hívásokat nem tudjuk fogadni, mert a klinikán szolgálatot teljesítő biztonsági- és vagyonőr nem tud semmilyen egészségügyi felvilágosítást adni.

Megértésüket és türelmüket köszönjük, kívánunk testi-lelki egészséget mindenkinek!

Ars Medica