Tájékoztató a karplasztikai műtétről

Minden műtét előtt PCR tesztet végzünk!

Műtét előtti és utáni fotók

Műtéttel kapcsolatos költségek

Az elváltozás

Bizonyos életkor után (általában hízást - fogyást követően) legtöbbször a karok belső oldalán alakulhat ki a bőr megnyúlása, petyhüdtsége, amely esztétikai panaszokat okozhat. Ez az elváltozás gyakran helyi zsírfelszaporodással jár együtt.

Karplasztika

Vizsgálat és konzultáció

A műtétet plasztikai sebész szakorvosi vizsgálat előzi meg. A vizsgálat után a beteg elmondja, hogy milyen eredményt vár a műtéttől, az operáló orvos elmondja mindazokat a lehetőségeket, amelyeket a műtét tud nyújtani. A várható esztétikai eredményt, a műtét utáni hegek elhelyezkedését fotókon tudja megmutatni. Ezután esik szó a műtéthez szükséges laboratóriumi, esetleg egyéb kiegészítő (laboratóriumi, belgyógyászati) vizsgálatokról, a műtéti érzéstelenítés fajtáiról, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól, egyszóval mindazokról az információkról, amelyek szükségesek a beteg számára annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, ill. műtétet válasszon. A vizsgálat végén a teljes körű szóbeli felvilágosítás megtörténtét a beteg a tájékoztató jegyzőkönyvének (Vizsgálati lap) aláírásával igazolja.

A kezelés lehetőségei

A karplasztikai műtét megváltoztatja a kar alakját, bőrének feszességét, célja az eredetit legjobban megközelítő állapot helyreállítása, amely fiatalosabb, kellemesebb megjelenést biztosít. A páciensnek őszintén meg kell beszélnie a műtétet végző orvossal elvárásait, de nem szabad elfelejteni, hogy az elvárható eredmény, a jelen állapot javítása, és soha nem a tökéletesen ideális állapot. Az esztétikai műtét javítja külsejét, megteremti önbizalmát.

Az alábbi rajzon a műtét előtti és a műtét utáni állapotot tekintheti meg:

Karplasztika

A műtéti érzéstelenítés

A konzultáció során gyakran kérnek tanácsot az érzéstelenítés módjával kapcsolatban: helyi érzéstelenítést vagy altatást javasolok? Segítségként azt szoktam ilyenkor elmondani, hogy mivel a karplasztikai műtétet mindkét karon elvégezzük - tekintettel a műtét hosszúságára - csak az altatás jön szóba. Bár a műtéti érzéstelenítés kiválasztásánál nagyon fontos a beteg egyéni érzékenysége, de ezen kívül fontos tényező a műtét súlyosságának a foka is.

Tájékoztató a műtéti érzéstelenítések fajtáiról

Műtét előtti teendők

A műtét napján egyeztetett időpontban megjelent beteg hozza magával a laborleleteit, papucsot, hálóinget (pizsamát). Mielőtt lefektetjük a kórterembe egy Megbízási szerződést kell aláírnia, melyben megbízza a klinikát a beavatkozás elvégzésére. Emellett vállalnia kell az otthoni sebkezelést és a megbeszéltek szerinti műtét utáni teendőket. Ha altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel kombinált altatásban történik a műtét - az altatóorvos is megvizsgálja. Ekkor írja alá a "Tájékoztató a műtéti érzéstelenítésről" nyomtatvány altatási beleegyező nyilatkozat mellékletét.

Fontos!

Ha a műtétet altatásban végezzük, előtte való napon éjfélig óráig lehet ételt, italt fogyasztani, a műtétre teljesen éhgyomorral kell érkezni!

A rendszeresen szedett gyógyszereket a szokott időben és dózisban vegye be. A reggeli gyógyszert kevés folyadékkal, otthonában indulás előtt, ha van olyan gyógyszere, amelyet napközben is be kell vennie, azt hozza magával a klinikára!

A műtét

A műtét lényege a karok alaki korrekciója. Amennyiben ezen a területen zsírfelesleg észlelhető, akkor először ennek a területnek a zsírleszívását végezzük, ezt tekintheti meg az alábbi animációs filmen:

Ezt követően, a kar belső felszínén a hónaljhoz közel haránt irányban ejtett babéralakú, vagy hosszabb "T" alakú metszés után eltávolítjuk a felesleges bőrt és a bőr alatti kötőszövetet:

Karplasztika

Ezután a bőr alatti kötőszövetbe helyezett támasztó öltésekkel kialakítjuk a kar kívánt formáját, majd gondos vérzéscsillapítást követően, a sebvonalakat plasztikai varrattal zárjuk.

Ha az eltávolítandó bőrfelesleg kisebb, akkor a hónalj alatti kis metszés is elég lehet:

Karplasztika

Gyakran szívócsövet helyezünk a műtéti területbe, amely a termelődő savó kivezetésére szolgál. Műtét végén speciális kompressziós ruhát adunk a betegre, melyet hat hétig kell viselni.

Karplasztika

A plasztikai varrattal történő sebzárást az alábbi animációs filmen tekintheti meg:

Műtét utáni teendők

A műtétet követően a beteget, 1-2 napos megfigyelési idő után, kísérővel hazabocsátjuk. Előzőleg a szívócsöveket eltávolítjuk. A műtét után antibiotikum és szükség esetén fájdalomcsillapító szedése javasolt. A műtét utáni szakban, pihenés, a műtéti terület jegelése és a kompressziós ruhaviselése javasolt hat hétig. Kontroll vizsgálat egy hét múlva történik, majd a varratok eltávolítását két, ill. három hét múlva végezzük.

A műtét előtti és utáni fotókat ide kattintva tekintheti meg.

Lehetséges szövődmények

Valamely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. A leggondosabb orvosi beavatkozás után is kialakulhat szövődmény. A korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, gyulladás, bőrelhalás, sebszétválás, amelyek idejében felismerve jól kezelhetők. Ezek felismerését szolgálja a műtét utáni megfigyelés. A klinikáról való távozás után, otthonában bármilyen csekély jelét is tapasztalja szövődmény kialakulásának (pl. láz, hidegrázás), azonnal értesítse operáló orvosát, aki gondoskodik a szövődmény megoldásáról. Késői szövődmény lehet a műtéti területen fellépő érzészavar, amely többnyire átmeneti, valamint a kóros hegképződés, a "túlhegesedés" vagy keloid képződés. Ezt a műtéttől számított három hónapon belül injekciós kezeléssel lehet megszüntetni.

További információk

Orvosaink

A plasztikai sebészeti rendelést és a műtéteket Dr. Bene Ruzsena plasztikai sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
kedd 16:00 - 18:00 óráig
Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás
A plasztikai sebészeti rendelést és a műtéteket Dr. Pór Ferenc plasztikai sebész szakorvos végzi.
Rendelési idő:
hétfő 12:00 - 16:00 óráig
Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás

Miért érdemes a karplasztikát nálunk elvégeztetni?

  • Plasztikai sebészetünk Magyarország legrégebben alapított magánklinikáján működik. Bemutatkozás
  • Könnyen megközelíthető, központi elhelyezkedés.
  • Telefonos előjegyzés a vizsgálatra.
  • Rövid várakozási idő a vizsgálatra / műtétre.
  • Gyors, pontos és hatékony műtét.
  • Személyes figyelem és gondoskodás a betegekről.
  • Optimális ár-érték arány.
  • Az operáló orvossal a munkaidőn túli kapcsolattartás.

Bejelentkezés

Bejelentkezés:
Minden nap, munkaszüneti és ünnepnapokon is 0-24 óráig
Telefon:
On-line foglalás
Megkérjük kedves Pácienseinket, hogy betegbiztonsági okokból szakrendeléseinkre lehetőség szerint
kísérő nélkül
érkezzenek!